Gemeente Apeldoorn

Gemeente vaardigt noodverordening uit
Verkeersmaatregelen rondom herdenkingsbijeenkomst

De gemeente Apeldoorn neemt extra maatregelen om morgen, vrijdag 08 mei, de veiligheid te waarborgen rondom de herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers van 30 april jl. Deze bijeenkomst is in theater en congrescentrum Orpheus, en live te volgen op het Marktplein in de binnenstad van Apeldoorn. Bij de bijeenkomst in Orpheus zijn ook leden van het Koninklijk Huis en het kabinet aanwezig. Daarnaast verwacht de gemeente een grote mensenmassa op het Marktplein.

Vanwege veiligheidsmaatregelen mag in de nabije omgeving van Orpheus en in de omliggende straten vanaf 12.00 uur geen auto zichtbaar zijn. Ook parkeren op de eigen oprit of onder de carport is verboden. Voertuigen die na 12.00 uur nog op de openbare weg staan of op eigen terrein sleept de politie weg. Daarnaast sluit de gemeente een aantal straten in de omgeving van het theater af van 12.00 tot 24.00 uur. De straten in de directe omgeving van Paleis Het Loo sluit de gemeente af vanaf 18.00 tot 24.00 uur. Deze afsluiting is onder meer nodig voor het vervoer van de genodigden van en naar Orpheus. Vanwege de verkeersveiligheid geldt op deze wegen een parkeerverbod van 09.00 tot en met 24.00 uur. Dit verbod geldt ook voor de parkeerhavens en parkeervakken.

Ook rond het Marktplein, waar de herdenking op een groot scherm wordt getoond, gelden tijdelijke maatregelen. Zo is het op vrijdag verboden om in de bouwwerken op het Marktplein of op de toegangsgebouwen van de parkeergarage te klimmen. Daarnaast is de Stationsstraat van 17.00 tot 24.00 uur afgesloten en is de parkeergarage onder het Marktplein vanaf donderdag 07 mei van 24.00 uur tot zaterdag 09 mei 07.00 uur gesloten. De overige parkeergarages in de binnenstad zijn vrijdag open. Voor bezoekers van buiten Apeldoorn die naar de bijeenkomst op het Marktplein komen richt de gemeente een transferium ingericht. Automobilisten worden vanaf de snelwegen A50 en A1 met lichtbakken en bebording naar het transferium geleid. Het pendelvervoer van het transferium naar de binnenstad is gratis en rijdt van 18.00 tot 23.30 uur.

Einde persbericht



Gemeente Apeldoorn