Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 8 mei 2009

---


Noordwijkerhout Motorrijder botst tegen fietser
Donderdag 7 mei vond om 14.00 uur een aanrijding plaats op de kruising Dr. Nolenslaan met de Brink. Een 56 jarige motorrijder uit Bergen op Zoom reed over de Dr. Nolenslaan vanuit de richting van de Dr. Schaepmanlaan. Bij de kruising met de Brink kwam van links een vrachtauto. Omdat deze de bocht krap nam wilde de motorrijder de vrachtauto binnendoor voorbijrijden. Hij kwam daardoor op de linkerweghelft van de Brink terecht. Op dat moment fietste daar een 18 jarige Noordwijkerhouter die net van het parkeerterrein van de Brink kwam. De twee botsten tegen elkaar. De motorrijder liep onder meer een gebroken vinger op en werd overgebracht naar het LUMC. De fietser liep een gebroken tand op.

Lisse Politie neemt rijbewijs in
De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 51 jarige man uit Leiden. Agenten zagen hem donderdag 7 mei rond 20.00 uur op de Heereweg met zijn bromfiets vallen. Hij stapte weer op en reed weer verder in de richting van Sassenheim. Omdat de agenten het niet vertrouwden besloten ze de man te controleren. Bij die controle werd drankgebruik vastgesteld. Een ademanalyse wees uit dat hij duidelijk te veel had gedronken. De uitslag was 685 ug/l. terwijl de limiet in het verkeer 220 ug/l. is. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Roelofarendsveen Inbraak shop benzinestation
Vrijdag 8 mei rond 03.55 uur werd er ingebroken in de shop van een benzinestation aan de Alkemadelaan. Een ruit van de toegangsdeur werd vernield waarna een nog onbekende hoeveelheid sigaretten is gestolen. Met deze buit zijn de daders in een donkere auto in de richting van de Rijksweg A4 weggereden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Leiden Geweldpleger aangehouden
De politie heeft na onderzoek donderdag 7 mei een 22 jarige man uit Leiden aangehouden. Tegen hem zijn verdenkingen dat hij een 52 jarige plaatsgenoot zaterdag 14 maart rond 18.30 uur aan het Valkenpad mishandelde. De man reageerde op het gedrag van een groep jongeren die zich daar ophield en kreeg plotseling een gooi van de verdachte. De man viel daardoor met zijn hoofd tegen een ruit en raakte buiten bewustzijn. Pas in het ziekenhuis kwam hij bij.
Het door de politie ingestelde onderzoek leverde twee verdachten in deze zaak op. Een 19 jarige Leidenaar werd al eerder als verdachte verhoord en werd daarna in vrijheid gesteld. De donderdag aangehouden verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Benthuizen Verdachten inbraak supermarkt opgepakt
De politie heeft vrijdag 8 mei twee 19 jarige mannen uit Rotterdam aangehouden. Tegen hen zijn verdenkingen dat zij betrokken zijn bij een inbraak in een supermarkt aan het Prins Willem Alexanderplein. Die inbraak gebeurde rond 03.20 uur en was vermoedelijk gericht op sigaretten.

De politie was snel terplaatse dankzij een getuige die 112 belde en vertelde dat vier mannen zich in de buurt verdacht gedroegen. Op het moment dat de agenten arriveerden stoof er een auto weg. De politie wist deze op de Albert Schweitzerlaan tot stilstand te brengen. Twee mannen sprongen uit de auto en renden de wijk in. Een andere man kon niet meer wegrennen, en werd als verdachte aangehouden. Een zoektocht in de wijk naar de twee die gevlucht waren leverde geen resultaat op.

Rond 05.15 uur werd via 112 gemeld dat mogelijk een andere dader in de wijk in een auto was gestapt en was weggereden. De politie controleerde direct de uitvalswegen en op de Provinciale weg N209 in de richting van Bleiswijk werd de auto onderschept en de andere verdachte aangehouden.

De verdachten zijn voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten. De auto's zijn in beslag genomen en de politie gaat verder met het onderzoek in deze zaak.

Gouda Geweldpleger aangehouden
De politie heeft vrijdag 8 mei rond 03.00 uur bij een café aan de Zeugstraat een 21 jarige man uit Gouda aangehouden. In het café werd hij vermoedelijk door overmatig alcoholgebruik vervelend, mishandelde een bezoeker en een portier die hem het café uit wilde zetten. Zo gaf hij hen klappen, een kopstoot en kwam hij op de portier af met een hek. De verdachte is voor het onderzoek in deze zaak ingesloten.

Gouda Heler gestolen fiets aangehouden
De politie heeft donderdag 7 mei rond 22.15 uur op de Abel Tasmanlaan een 18 jarige jongen uit Gouda aangehouden. Hij was in het bezit van een blauwe Gazelle damesfiets die als gestolen te boek stond. De jongen verklaarde de fiets al enige tijd geleden voor 25 euro te hebben gekocht van een persoon van wie hij de naam niet wilde noemen. De politie heeft de fiets in beslag genomen en maakt proces-verbaal op voor heling.

Fietsendiefstal en heling aanpak
Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Via de website www.fietsendiefstal.nl kan er een fietsenpaspoort aangemaakt worden waarin alle unieke eigenschappen van de fiets kunnen worden genoteerd. Op het moment dat de fiets gestolen is kan er eenvoudig aangifte gedaan worden. Dit kan overigens via www.politie.nl.


----------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------


---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326