Ingezonden persbericht


Dataman BV behoort wederom tot de best geleide bedrijven van Nederland

Utrecht, 8 mei 2009 - Dataman International BV uit Utrecht, specialist in storage-, netwerk- en beveiligingsoplossingen, is een van de 50 best geleide ondernemingen van Nederland. Dit blijkt uit het Best Managed Companies programma dat Deloitte in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit, de Kamer van Koophandel, VNO-NCW en Management Team organiseert. De competitie maakt jacht op de 50 best geleide ondernemingen van Nederland binnen het groot- en middenbedrijf.

De jaarlijkse Deloitte competitie werd dit jaar voor de tweede keer in Nederland georganiseerd. Dataman BV heeft afgelopen jaar ook deelgenomen aan het Best Managed Companies programma en behoort wederom tot een van de 50 winnaars. "Dataman is trots op dit mooie resultaat," zegt Arno Schoenmakers, Managing Director van Dataman BV. "Het is een compliment aan onze mensen die hun kennis graag inzetten voor de klanten van Dataman, daarmee onderscheiden we ons. Dit jaar werden wij in het bijzonder gecomplimenteerd met onze kennis van complexe projecten."

Het Best Managed Companies programma richt zich op niet beursgenoteerde ondernemingen met minstens 50 medewerkers en een omzet van minimaal 10 miljoen euro. Het programma valt op omdat het niet alleen gaat om aanhoudende groei. De focus ligt op de strategie en de uitvoering van de bedrijven. Onderdelen als Risicomanagement, Interne Organisatie, Marketing & Sales en Human Resource Management verdienen speciale aandacht binnen het programma. Dit jaar meldden zich honderdvijftig bedrijven voor het programma.

Over Dataman

Dataman International is opgericht in 1992 en uitgegroeid tot dé specialist in storage-, back-up & recovery-, netwerk- en beveiligingsoplossingen. Het bedrijf richt zich voornamelijk op bedrijven met grote(re) IT infrastructuren en werkt nauw samen met partners als Sun Microsystems, EMC, Foundry en Juniper. Voor elk van deze bedrijven behoort Dataman inmiddels tot de belangrijkste partners in de Benelux. In 2003 is het kantoor van Dataman België geopend. De services organisatie, Dataman Services, verzorgt de volledige installatie en implementatie bij turn-key projecten. Daarnaast biedt Dataman ook diensten als consultancy of detachering. Voor meer informatie zie www.dataman.nl.