Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - vrijdag 8 mei 2009

Burgemeester reikt Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Van den Braber-Klopper

Mevrouw G. van den Braber-Klopper heeft vrijdag 8 mei een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester A. van Vliet-Kuiper.

Mevrouw Van den Braber-Klopper ontvangt een Koninklijke Onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje Nassau voor haar jarenlange vrijwillige inzet voor de samenleving op het terrein van politiek, zorg en ouderenwelzijn.

ANBO
Vanaf 1991 zet mevrouw Van den Braber zich in als vrijwilligster voor de Algemene Bond voor Ouderen. Zij was bestuurslid en vicevoorzitter. Zij leidt de maandelijkse koffie/praatgroep en vertegenwoordigt de ANBO bij tafeltje-dek-je; van 1991 tot 2002 vertegenwoordigde zij de ANBO in het Centraal Orgaan Samenwerkende Bonden van Ouderen en van 1997 tot 2002 vertegenwoordigde zij de ANBO in het besturenoverleg van de gezamenlijke ouderenbonden. Twee volle benoemingstermijnen was mevrouw Van den Braber lid van de Seniorenraad, een adviesorgaan voor de gemeente. Jarenlang heeft mevrouw Van den Braber zich ingezet als bestuurslid van de PvdA.

Agnietenhove
Sinds 1998 is mevrouw Van Den Braber vrijwilligster bij Kloosterverzorgingshuis Agnietenhove. Zij verzorgt de wekelijkse koffiemorgen, helpt bij voorbereiding van de feestdagen en de rommelmarkt, ook begeleidt zij hoogbejaarde nonnen naar het ziekenhuis voor specialistenbezoek. Ook voor verzorgingshuis De Eemgaarde is zij gastvrouw tijdens koffieochtenden en zette zij zich in als bestuurslid.

Voor haar jarenlange inzet is mevrouw G. van den Braber-Klopper benoemd bij Koninklijk Besluit van 27 februari 2009 tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Noot voor de redactie,