Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 mei 2009

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Aanhanger gestolen, politie zoekt getuigen

Denekamp

Donderdagmiddag 7 mei omstreeks 15.00 uur deed een eigenaar van een aanhangwagen een vervelende ontdekking. Bij terugkomst van een bezoek aan een tuincentrum, aan de Johanninksweg in Denekamp, bleek de aanhanger achter zijn auto te zijn weggenomen. De aanhanger is tussen 13.45 uur en 15.00 uur gestolen. De aanhanger was van aluminium en was voorzien van een blauwe gesloten huif en had het Duitse kenteken ST-JT1958

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Denekamp 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-053264)

Fietsendief aangehouden
Hengelo
Een 18-jarige man uit Enschede werd donderdag 7 mei aangehouden, omdat hij een gestolen fiets te koop had aangeboden.

Op 7 april bood een nog onbekende persoon een gestolen fiets aan bij een fietsenwerkplaats in Hengelo. Toen de fiets werd nagetrokken bleek deze van diefstal afkomstig te zijn. De man ging er snel van tussen. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van dit politieonderzoek kon de politie een 18-jarige man uit Enschede aanhouden. Hij bekende de fiets gestolen te hebben. Na het afleggen van een verklaring kon de man het politiebureau verlaten. Hij moet zich verantwoorden bij Justitie. (09-040232)

Man aangehouden voor lokaalvredebreuk Enschede
Een 44-jarige man uit Enschede werd donderdag 7 mei aangehouden, omdat hij tijdens een winkelverbod toch een winkel bezocht.

Donderdagmiddag 7 mei omstreeks 15.30 uur kreeg de politie melding van een lokaalvredebreuk. Bleek dat een 44-jarige Enschedeër een bezoek had gebracht aan een winkel aan het Van Loenshof in Enschede, terwijl de man een winkelverbod heeft i.v.m. eerder gepleegde winkeldiefstallen. De man was het niet eens met de aanhouding en vond het nodig de agenten te beledigen. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. (09-053272)

Twee dronken autodieven aangehouden Enschede
Twee 19-jarige mannen, beiden uit Enschede, werden op vrijdagmorgen 8 mei aangehouden. De mannen lagen zwaar onder invloed van alcohol naast een opengebroken auto op de Vanekerstraat. Het tweetal werd aangehouden en is ter ontnuchtering meegenomen naar het politiebureau. De politie doet verder onderzoek naar de inbraak in de auto. (09-053489)

---- --