Ingezonden persbericht


Zoetermeer, 7 mei 2009

Mega Mindy verslaat SpongeBob!
Deze en andere resultaten van de CharacterMonitor 2009

Kinderen uit schoolgroep 1-3:
Een paar jaar geleden wanneer je kinderen uit groep 1-3 vroeg naar hun favoriete characters, was hun antwoord gemakkelijk te raden: SpongeBob en Dora. In 2009 is hun keuze anders: de gele spons met zijn stuntelige grapjes moet het veld ruimen voor de dappere Mega Mindy die de misdaad bestrijdt in haar roze heldenpak. Dora, ook weer een stoer meisje, is wel nog altijd favoriet bij kinderen omdat ze avonturen beleeft, kinderen mee kunnen doen terwijl ze naar de tv kijken en zij altijd lief en behulpzaam is voor anderen. Op de derde plaats voor kinderen uit groep 1-3 staat Diego, de neef van Dora die allerlei spannende dingen beleeft in de jungle samen met zijn dierenvriendjes.

Groep 4-6:
SpongeBob is echter nog niet helemaal verdwenen, bij kinderen uit groep 4-6 staat hij nog steeds op een eerste plaats. Vooral de jongens uit deze leeftijdsgroep blijven na al die jaren nog steeds lachen om zijn grapjes. Shrek komt bij hen op een tweede plaats, zij vinden hem grappig en genieten van zijn avonturen en emoties (verliefd zijn, vriendschappen). Op de derde plaats in deze leeftijdscategorie staat Het Huis Anubis. De serie weet met haar spanning, intriges en humor kinderen uit groep 4-6 elke avond aan de buis te kluisteren.

Groep 7-8:
Ook kinderen uit groep 7-8 volgen de avonturen van de kinderen uit het Huis Anubis. In groep 7-8 zijn tekenfilmhelden veel minder cool dan echte personen. Deze acteurs zijn vaak net iets ouder, durven stoere dingen en zitten al op de grote school. Dit zijn elementen waardoor kinderen uit groep 7-8 tegen hen opkijken, zij zouden graag net zo dapper en cool zijn als de tieners uit de series. Als tweede favoriet kiest deze leeftijdsgroep dan ook Harry Potter, een held die allemaal spannende dingen beleeft. Op hun derde plaats staat Ned's Survival Gids. De oudste basisschoolleerlingen vinden Ned en zijn vrienden leuk omdat hij een handleiding voor de middelbare school maakt, een must-have voor iedere bijna-brugklasser.

-----------------------
Favoriete characters groep 1-3

1. Dora

2. Mega Mindy

3. Diego

Elk jaar onderzoekt IPM KidWise, gespecialiseerd in kinder-, jongeren en gezinsonderzoek, welke

characters het populairst zijn onder kinderen. Er is ook dit jaar onderzoek gedaan onder ruim 400 jongens en meisjes in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.

Voor meer informatie over de rest van de lijst, het onderzoek, de redenen waarom kinderen characters al dan niet leuk vinden of IPM KidWise, kunt u terecht op onze website www.ipmbv.nl of contact opnemen met Anke Keijsers of Joyce Kabalt op 079-3222800 of stuur een mail naar a.keijsers@ipmbv.nl/ j.kabalt@ipmbv.nl.

Favoriete characters groep 4-6

1. SpongeBob

2. Shrek

3. Het Huis Anubis

Favoriete characters groep 7-8

1. Het Huis Anubis

2. Harry Potter

3. Ned's Survival Gids

---- --