Ingezonden persbericht


Ouders kijken mee in het puntenboekje van de leerkracht

Het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap koos begin dit jaar voor smartschool als digitale leeromgeving voor alle GO! scholen. Dit grootscheeps ICT-project heeft 3 doelen:

* De transparante communicatie met de ouders moet een standaard worden binnen het hele net
* Het uitbouwen van digitale leerpaden binnen de diverse onderwijsniveaus en vakken ten behoeve van leerlingen én leerkrachten
* Het beter organiseren van het schoolbedrijf

Omdat dit project alomvattend is, wordt hiervoor met afgelijnde proefprojecten gewerkt. Skore - de module van smartschool waarin leerkrachten hun puntenboekje bijhouden - maakt deel uit van de strategische uitbouw van Smartschool binnen het GO!. Het moet de bedoeling zijn dat al onze scholen op een gelijkwaardige manier over deze toepassingen kunnen beschikken.

Proefproject
Scholengroep Kempen start volgend schooljaar met een eerste grootscheeps proefproject. In alle secundaire GO! scholen van regio Kempen kijken alle ouders van leerlingen secundair onderwijs voortaan mee over de schouder in het puntenboekje van de leerkrachten. Vanaf september 2009 krijgen alle ouders een login om het elektronische puntenboekje en zo alle cijfers die hun zoon/dochter gehaald heeft te bekijken.

Drempelverlaging en transparante communicatie staan in onze scholen centraal en de ouders de kans geven om de prestaties van zoon of dochter nog beter te volgen sluit aan bij deze doelstellingen. Het internet zorgt bovendien dat informatie snel tot bij de juiste mensen komt. Op deze manier ontstaat een rechtstreeks en continu communicatiekanaal tussen de school en de ouders. Niet alleen de opvolging van de kinderen, maar andere info kan nu rechtstreeks en sneller naar de ouders worden overgebracht.

Wat zijn de concrete mogelijkheden?


- Leerkrachten kunnen via deze weg de resultaten van hun leerlingen bekend maken. Ouders en leerlingen kunnen de resultaten van hun zoon of dochter volgen via het puntenboekje.
- Ouders kunnen vanaf september eenvoudig en snel contact opnemen met de leerkrachten van hun zoon of dochter via het berichtensysteem. Ook de directie kan langs deze weg gecontacteerd worden.
- Op Intradesk vinden ouders nuttige documenten (informatie die uw zoon of dochter regelmatig meekrijgt, formulieren enz... )

Welke scholen zullen vanaf september hun puntenboekjes toegankelijk maken voor ouders en leerlingen?


- KTA De Merodelei, Turnhout

- Atheneum Campus Boomgaard, Turnhout (Middenschool, Koninklijk Atheneum en Hotelschool)
- Atheneum, Arendonk

- Atheneum en Middenschool De Vesten, Herentals
- Middenschool en Koninklijk Atheneum, Geel
- Middenschool, Koninklijk Atheneum en Koninklijk Technisch Atheneum, Mol
- Atheneum De Beeltjens, Westerlo

Atheneum De Beeltjens, Westerlo testte dit jaar het openstellen van elektronische puntenboekjes voor ouders al uit. Zij presenteren hun bevindingen - met korte getuigenissen van een ouder, leerkracht en directeur op een persconferentie waarop u ook het puntenboekje zelf zal kunnen zien en meer zal vernemen over de plannen i.v.m. het openstellen van het puntenboekje. Jan Schuer, de oprichter van Smartschool, komt het puntenboekje toelichten.

We nodigen u dan ook van harte uit op onze persconferentie Datum: maandag, 11/05/09
Uur: 11u
Plaats: Atheneum De Beeltjens, Westerlo; Spikdorenveld 22, Westerlo

meer info:
Saskia Michielsen (projectleider proeftuin Scholengroep Kempen, 0494/29 82 51) Geert Wils (directeur Atheneum De Beeltjens, Westerlo, 014/53 86 53) Ann Van Driessche, Woordvoerder-communicatiedirecteur, Tel.: 02 790 93 06, GSM: 0478 24 12 20 e-mail: ann.vandriessche@g-o.be

Het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap streeft naar maximale, gelijke onderwijskansen. Elke leerling is een unieke persoonlijkheid met specifieke interesses en ambities. Hij of zij moet zich intellectueel en creatief kunnen ontplooien. Onze 700 scholen maken dit mogelijk voor om en bij de 300.000 leerlingen en cursisten. Werken aan de ontwikkeling van elke persoonlijkheid, aan harmonie in diversiteit en aan verantwoordelijkheid ten aanzien van anderen. Dat is het doel waarvoor onze 32.000 medewerkers zich dagelijks engageren. Het GO! vormt verdraagzame, respectvolle, positief kritische, mondige, verantwoordelijke, geëngageerde, creatieve, zelfstandige, sociale en leergierige persoonlijkheden. Persbericht van het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap van 08-05-2009 12:18

Griet Wauters
Beleidsmedewerker
Staf
Emile Jacqmainlaan 20 - 1000 Brussel
tel. 02 790 93 65
fax 02 790 95 16
griet.wauters@g-o.be
www.g-o.be
portaal.g-o.be