Ingezonden persbericht


Persbericht

EERSTE COMMERCIELE VLUCHT VANAF ROTTERDAM AIRPORT

VOOR NIEUWE "ROTTERDAMSE" VLIEGTUIG SKY-TAXI.NL

Zaken-luchtvaart onderneming Sky-taxi.nl beleeft op vrijdag 8 mei 14:00 uur haar éérste commerciële vlucht van haar nieuwste zakenjet vanaf Rotterdam Airport. Het vliegtuig gaat naar Zwitserland en aansluitend naar Spanje. Sky-taxi.nl heeft onlangs haar tweede vestiging geopend in Rotterdam.

Als "no-nonsense low cost carrier" groeit het bedrijf. Ook reizigers met zakenjets zoeken immers naar alternatieven die hen minder geld kosten.

Nederlands jongste luchtvaartmaatschappij startte haar activiteiten in september 2008 vanaf Schiphol-Oost. Afgelopen april heeft het bedrijf zich ook gevestigd op Rotterdam Airport. Daar heeft het bedrijf haar nieuwste vliegtuig gestationeerd.

De onderneming richt zich op vooral de zakenmarkt die moet reizen op bestemmingen waarheen géén rechtstreekse verbindingen bestaan. Daar biedt het vliegen met een "air-taxi" grote tijdwinsten. Door haar nuchtere bedrijfsvoering biedt Sky-taxi haar reizen tegen relatief lage prijzen. "Juist in deze tijden willen zakenmensen persoonlijk contact met hum klanten. En drie klanten in twee landen bezoeken op één dag: dat is wat wij bieden! En we zien dus steeds meer slimme zakenlieden die dat snappen." aldus oprichter/ directeur Roland Kortenhorst.

Reizen met zakenjets staat onder druk. Zelfs president Barack Obama heeft zich zeer negatief uitgelaten over deze vorm van transport. Te luxe, te duur en niet te plaatsen in deze tijden. Sky-taxi lijkt zich effectief aan dit negatieve beeld te onttrekken. Sky-taxi vliegt met kleine zakenjets voor vier passagiers. Door geen geld uit te geven aan poespas wordt een vervoersprijs gerealiseerd die in een verantwoorde verhouding staat voor de enorme tijdwinst die het "individueel vliegen" biedt. Kortenhorst: "Wij doen niet in jetset-jets. Wij doen aan ik-denk-na-jets. Iemand die met een lucht-taxi super-efficient zijn klanten bezoekt bewijst dat hij, juist in deze rot-economie, snapt waar het om gaat: als de donder achter je handel aan, waar die ook zit !!"

Naast puur zakelijk vervoer weet Sky-taxi ook klanten te trekken uit het zeer luxe segment. Ook zij zoeken goedkopere alternatieven. Wanneer deze klanten een uiterst luxueuze verzorging willen, kan die geboden worden: Sky-taxi is onlangs een samenwerking gestart met restaurant "De Librije" in Zwolle (3 Michelin sterren).

INLICHTINGEN:

Hans van Hoorn (Sales manager Sky-taxi.nl)

06 - 29 07 28 94