Ingezonden persbericht


====PERSBERICHT====

EUROPA BEDREIGING VOOR VRIJHEID INTERNET

Internet (82.173.136.1), 8 mei 2009 - Kandidaat-europarlementariër Reinder Rustema zet het thema 'vrijheid op internet' centraal in zijn campagne om gekozen te worden als Europarlementariër. Hij is kandidaat 8 op lijst 8 voor de partij Newropeans.

Rustema: "De stemming over het Telecompakket in het Europees Parlement gisteren maakt duidelijk dat Europa de vrijheid op internet nu niet beschermt maar bedreigt."

Als internetpionier strijdt hij voor 'netneutraliteit'. "Juist via internet kunnen bezorgde burgers zich snel organiseren om dit onderwerp in de juiste richting te sturen." Hij roept medestanders op een e-mail te sturen naar stem@rustema.nl om een idee te krijgen hoeveel mensen op hem gaan stemmen.

Zijn partij Newropeans is geen nationale, maar een echte Europese partij en doet voor het eerst mee aan de Europese Verkiezingen. "Dit onderwerp laat goed zien hoe belangrijk het is dat het parlement meer macht krijgt. Nu kan een Franse minister in de raad de wil van het parlement naast zich neerleggen," aldus Rustema.

Newropeans is niet de enige Nederlandse partij die zich sterk maakt voor netneutraliteit, maar is wel de enige die ook de structuur van Europa zelf wil veranderen de komende decennia. Ontsproten uit het studentennetwerk Erasmus als een lobbybeweging voor een democratischer Europa heeft Newropeans er na de referenda over Europa voor gekozen om zetels in het parlement te gaan veroveren. Rustema: "Met een paar zetels in het parlement hebben we veel meer macht om Europa te veranderen dan als lobby. Nationale politieke partijen handelen per definitie niet Europees, wij wel." Newropeans staat ook op de stembiljetten in Frankrijk en Duitsland, zodat 160 miljoen van de 500 miljoen Europeanen op Newropeans kunnen stemmen.



Ingezonden persbericht