Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 8 mei 2009

---


Regio Oproep herkenning zakkenrolsters bij Team West
Dinsdag 12 mei wordt in het opsporingsprogramma Team West van omroep West aandacht besteed aan in Leiden maar ook elders in de regio Hollands Midden nog steeds aktieve zakkenrolsters. Er worden beelden getoond van de vrouwen die het vooral hebben gemunt op oudere vrouwen. De politie hoopt door deze uitzending meer te weten te komen over deze vrouwen.

In november 2008 werd er bij Team West al aandacht gevraagd voor de vrouwen. Zij stelen portemonnee's van bejaarden die met een rollator in de upermakrt aan het boodschappen doen zijn. Recentelijk en uit onderzoek is gebleken dat de vrouwen nog steeds aktief zijn. Zo werd 23 maart een 79 jarige vrouw uit Leiden de dupe van een diefstal toen zij bij een supermarkt aan het Diamantplein boodschappen deed en raakte een 64 jarige vrouw uit Leiden op 14 maart haar portemonnee kwijt. Ook elders in de regio zijn de vrouwen bij supermarkten gezien en werden oudere mensen bestolen van hun portemonnee.
Het is d epolitei er alles aan gelegen om deze daders te vinden en hoopt dat mensen die deze beelden zien, de vrouwen herkennen en het de politie willen vertellen.

Team West wordt dinsdag om 17.21 uur uitgezonden en vanaf 19.21 uur elk uur de hele nacht herhaald. Woensdag wordt Team West om 07.21 uur uitgezonden waarna het elk uur herhaald wordt tot 13.21 uur.


Gouda Met gestolen auto tegen boom
Een nog onbekend persoon is donderdag 7 mei rond 23.55 uur op de Koningin Wilhelminaweg met een gestolen auto tegen een boom gereden. Getuigen zagen hem na een slip een geparkeerde auto raken, daarna een verkeersbord en uiteindelijk op een boom klappen. Ze zagen er vervolgens een man uit komen en wegrennen. Niet voor niets zo bleek later. De auto was in april in Gouda gestolen. Van de auto is nu niet veel meer over. De politie is begonnen met een onderzoek naar de bestuurder van de auto.

Nieuwerkerk a/d IJssel Jongens na vernieling aangehouden
De politie heeft donderdag 7 mei drie 15 jarige jongens uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden. De politie was gegaan naar een bouwterrein aan de 1e Tochtweg waar een beveiliger een groep jongens uit een in aanbouw zijnd pand zag komen. In het pand bleken er tekens en leuzen op muren te zijn geverfd en gespoten. De politie contoleerde daarop een groep jongens die zich nog in de omgeving ophield. Op aanwijzingen van de beveiliger werden de drie aangehouden. Zij ontkenden echter op het terrein en in het pand te zijn geweest. De politie heeft gesproken met hun ouders. Zij waren verrast dat hun zonen optrokken met een groep die in Nieuwerkerk regelmatig voor overlast zorgt en gaven aan graag op de hoogte gehouden te willen worden als de politie ze ergens zou tegenkomen. De jongens zijn met hun ouders meegegaan. De politie gaat verder met het onderzoek in deze zaak.

------------------------------------ einde middagberichten ---------------------------------------------
---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326