Gemeente Duiven


Starterslening Duiven

De gemeente Duiven gaat het starters op de woningmarkt makkelijker maken om in Duiven een woning te kopen. Met het verstrekken van een lening onder gunstige voorwaarden wordt het voor sommige huishoudens mogelijk om de koop van een woning te financieren. De gemeente maakt daarvoor gebruik van de Starterslening: een financieel product dat is ontwikkeld door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).

De Starterslening is een "zachte" hypothecaire lening welke als tweede hypotheek wordt verstrekt. De Starterslening overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten van uw woning en het maximale bedrag dat - op basis van uw inkomen - bij de bank geleend kan worden volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie. De eerste 3 jaar hoeft geen rente en aflossing te worden betaald. Na het derde jaar moet dat wel, als het inkomen voldoende gestegen is. Zo niet, dan kunt u bij SVn een hertoets aanvragen en gaat u een maandlast betalen die past bij het inkomen dat u op dat moment heeft. Aan deze hertoets zijn kosten verbonden.

Voorwaarden
U woont in Duiven, hebt geen eigendom van een woning (of hebt dit ooit gehad) en bent jonger dan 35 jaar. Bent u met zijn tweeën? Dan moet één van beide in Duiven wonen.

De koopsom van de woning is niet hoger dan ¤ 172.000,-. Dit is exclusief de bijkomende kosten (o.a. overdrachtsbelasting, notariskosten, makelaarskosten en afsluitkosten voor de lening). De woning betreft een bestaande woning en staat in de gemeente Duiven. De Starterslening is 20% van de totale verwervingskosten (koopsom plus bijkomende kosten) met een maximum van ¤ 25.000,-. Beide leningen dienen met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) te worden afgesloten.