Garmin Oregon 550: fotograferen en navigeren

GPS-handheld met aanraakscherm en ingebouwde camera voor elk outdooravontuur

Houten, 8 mei 2009 - Garmin International Inc., wereldleider in satellietnavigatie, kondigt vandaag de Oregon 550 en de Oregon 550T aan, twee nieuwe Garmin GPS handheld navigators in de succesvolle Oregon-serie. Naast een aanraakscherm, beschikken deze nieuwe toestellen over een 3.2 megapixel camera voor het maken van foto's met een geotag en een elektronisch kompas. De veelzijdige, waterdichte en eenvoudig te bedienen Oregon 550 is de oplossing voor gebruikers die zoeken naar een allround GPS-handheld navigator.

"Tegenwoordig wil iedereen zoveel mogelijk doen met zo weinig mogelijk middelen. De Oregon 550 en 550T zijn hierop het antwoord: het GPS-toestel dat u kunt gebruiken bij al uw activiteiten, in elk klimaat, op elk terrein, in elk jaargetijde," zegt Remco Flikweert, commercieel manager bij Garmin. "De Oregon 550 is ook voor beginners eenvoudig te bedienen en leidt u de weg tijdens uw avonturen. Onderweg zet u de hoogtepunten van uw reis op de foto, als aandenken voor thuis."

Waterdichte digitale camera
Een aparte digitale camera kan voortaan thuis blijven. De 3.2 megapixel camera in de Oregon 550 beschikt over 4x digitale zoom en slaat bij het maken van de afbeelding automatisch de coördinaten van de locatie op. Hierdoor is de exacte locatie later altijd weer terug te vinden. De waterdichte digitale camera maakt zowel staande als liggende foto's en biedt met 850 MB intern geheugen voldoende opslagcapaciteit. De afbeeldingen kunnen geprint, opgeslagen worden of online gedeeld worden, zodat elk avontuur onvergetelijk wordt.

Verder zijn de Oregon 550 en 550T voorzien van een ingebouwd elektronisch kompas en is de leesbaarheid van het aanraakscherm bij direct zonlicht verbeterd. Het vernieuwde elektronische kompas heeft drie assen en toont exact de richting, zonder dat het toestel horizontaal gehouden moet worden. Het 7,6 centimeter grote aanraakkleurenscherm is zeer helder en gemakkelijk af te lezen. Het scherm is eenvoudig met de vinger te bedienen is in alle (weers)omstandigheden goed te gebruiken, ook met handschoenen aan.

De Oregon 550 en 550T wegen nog geen 200 gram en worden geleverd met twee opgeladen AA NiMH batterijen. Deze oplaadbare batterijen hebben een levensduur van maximaal 16 uur en verliezen geen energie als het toestel uitgeschakeld is. De bijgeleverde batterij-oplader spaart het milieu en geld. Bij aanschaf van het toestel wordt tevens een carabinierclip geleverd en een USB kabel. De microSD geheugenkaartuitsparing biedt extra opslagruimte voor foto's, kaartmateriaal en geheugen en maakt het ook mogelijk om foto's van andere toestellen via de Oregon te bekijken.

De veelzijdige Oregon biedt keuze uit vijf profielen - automotive, maritiem, recreatief, fitness of geocaching -, met snelle toegang tot alle benodigde functies. Tijdens een wandeling berekent de Oregon 550 snel en accuraat de positie, via een hooggevoelige WAAS ontvanger met HotFix(TM). Op het toestel kunnen tot maximaal 2000 waypoints, 200 routes, 5000 geocaches en een tracklog van 10.000 punten en bewaarde tracks opgeslagen worden. In de bergen gebruikt de Oregon 550 de ingebouwde barometrische hoogtemeter om aan de hand van de verschillen in luchtdruk de exacte hoogte te bepalen. Door de luchtdruk in de gaten te houden, is het mogelijk om een omslag in de weersomstandigheden aan te zien komen.


Tijdens de vakantie bieden de topografische kaarten de mogelijkheid om zelf op ontdekkingstocht te gaan in de omgeving en gemakkelijk een bestemming te bereiken. De Oregon 550 biedt ook de mogelijkheid om waypoints, tracks, routes en geocaches draadloos te delen met andere Oregon en Colorado gebruikers. Geocachen, het moderne schatzoeken met de GPS, wordt nog gemakkelijker met deze nieuwe toestellen. Vanaf www.geocaching.com kunnen eenvoudig geocaches op de Oregon 550 geladen worden, met een maximum van 5000.

De Oregon neemt het werk over van verschillende toestellen door het gebruik van extra accessoires of optionele cartografie. Onderweg kan gebruik worden gemaakt van de gedetailleerde City Navigator wegenkaarten inclusief bijna 2 miljoen nuttige punten, afslag-voor-afslag aanwijzingen op het scherm en een speciale bevestigingssteun voor de auto. Tijdens een wandeltocht vindt de Oregon met behulp van topografische kaarten probleemloos de weg. De BlueChart g2 maritieme kaarten en Nederland Binnenwateren geven alle benodigde informatie voor een mooie dag op het water, inclusief dieptelijnen, sluizen en havens. In combinatie met hartslag-, snelheids- en cadansmeter is de lichtgewicht Oregon ook prima geschikt om sportieve resultaten bijhouden, zoals afstand, snelheid en locatie.

De Oregon 550 en 550T zijn de nieuwste innovaties van Garmin op het gebied van outdoor navigatie. De Oregon 550 is voorgeprogrammeerd met basiskaarten van de gehele wereld. De verkoopadviesprijs van de Oregon 550 is in Nederland 499 euro. De Oregon 550T is voorgeprogrammeerd met topografische kaarten van Europa en zal 579 euro kosten. De toestellen zullen naar verwachting vanaf de tweede helft van juli verkrijgbaar zijn.



Ingezonden persbericht