NOC*NSF


Arnhem, 8 mei 2009

Nog 280 dagen tot Vancouver!

Ambassadeurs Nederlands Olympisch en Paralympisch Team Vancouver 2010

NOC*NSF heeft vandaag tijdens een teambijeenkomst op Papendal met alle potentiële sporters voor Vancouver met trots de ambassadeurs van het Nederlands Olympisch Team en het Nederlands Paralympisch Team voor de Spelen van Vancouver 2010 gepresenteerd.

Het Ambassadeursteam bestaat uit Nicolien Sauerbreij (snowboarden), Sybren Jansma (bobslee, remmer), Annette Gerritsen (langebaanschaatsen), Annita van Doorn (shorttrack), Erben Wennemars (langebaanschaatsen) en Kees-Jan van der Klooster (zitskiën).

Omdat de kwalificaties in de meeste gevallen pas vlak voor de Spelen bekend zijn, kiest NOC*NSF ervoor om ambassadeurs in te zetten als 'representanten', van beide teams. NOC*NSF maakt door het volgen van de Ambassadeurs de weg naar de Spelen zichtbaar voor het Nederlandse publiek.

De uitgekozen ambassadeurs maken een goede kans zich ook daadwerkelijk te kwalificeren voor de Spelen van Vancouver 2010. Het team is een mix van de verschillende sporten waar Nederland in uitkomt en vormt een representatieve afspiegeling van de Nederlandse sporters die ons land onder leiding van de Chefs de Mission Henk Gemser (Olympisch) en André Cats (Paralympisch) in Vancouver gaan vertegenwoordigen.

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem
Telefoon (026) 4834400
Telefax (026) 4821245