Gemeente Apeldoorn


WAARDIGE EN RESPECTVOLLE HERDENKING SLACHTOFFERS KONINGINNEDAG

"Waardig en respectvol", zo karakteriseert burgemeester G.J. de Graaf van Apeldoorn de herdenking van de slachtoffers van Koninginnedag. In schouwburg Orpheus werd het drama vanavond herdacht door nabestaanden van slachtoffers, gewonden, familie van de gewonden, hulpverleners en ooggetuigen. Dit gebeurde in aanwezigheid van Koningin Beatrix, prins Willem Alexander en prinses Maxima, Prinses Margriet en professor mr. Pieter van Vollenhoven, minister-president Balkenende en de vice premiers Bos en Rouvoet. De herdenking in Orpheus werd bezocht door 1200 genodigden.

In zijn toespraak gaf burgemeester de Graaf aan intens mee te leven met de nabestaanden van de overledenen. "Ook gaan onze gedachten voortdurend uit naar de slachtoffers in de ziekenhuizen en de slachtoffers die weer thuis zijn, in het besef dat zij voor hun leven getekend zijn".

De Graaf roemde de saamhorigheid in Apeldoorn. "Er is geen Apeldoorn van vóór en een Apeldoorn van na deze Koninginnedag. Er is maar één Apeldoorn dat ten voorbeeld aan ons land de veerkracht zal tonen om in het reine te komen met deze zwarte bladzijde in haar geschiedenis".

Op het Marktplein in Apeldoorn volgden een kleine 5000 toeschouwers de herdenking in Orpheus via grote schermen.

Einde bericht