LBB en Naber bundelen krachten


TILBURG, 20090508 -- LBB woning- en bedrijfsmakelaars enerzijds en Naber Bedrijfshuisvesting en Naber Garantiemakelaars anderzijds vormen vanaf heden één sterk Tilburgs makelaarskantoor voor woningen en bedrijfshuisvesting. Op basis van ervaringscijfers van de afgelopen jaren zal 1 op de 5 woningen in en rondom Tilburg door de nieuwe combinatie worden verkocht, aangekocht of getaxeerd alsmede zal men betrokken zijn bij 60% van de transacties binnen de bedrijfsmakelaardij. De nieuwe combinatie krijgt de namen LBB-Naber. Ing. René van den Berg (algemene zaken en financiën) en mr Toine Naber (commerciële zaken) worden de aandeelhouders en vormen de directie van de combinatie.

René van den Berg: "Met deze stap is voor ieder onderdeel van de dienstverlening een specialist in huis. In de huidige tijd kun je niet meer optreden als generalist en denken alles te weten over beleggingsobjecten, de kantorenmarkt, winkels, bedrijfshallen, nieuwbouwontwikkeling et cetera. Zo zal binnen de nieuwe combinatie de afdeling Bedrijfsmakelaars bestaan uit een 6-tal specialisten met ieder een eigen discipline. Enkele deskundigen zullen zich voor onze relaties nog nadrukkelijker gaan richten op het initiëren van nieuwbouwprojecten. Daarnaast heeft de nieuwe onderneming een brede groep woningmakelaars met een enorme hoeveelheid kennis en ervaring op het terrein van de Tilburgse woningmakelaardij. Binnen de onderneming zijn straks vrijwel alle data aanwezig van iedere aanbieder èn iedere woningzoekende binnen de zesde gemeente van Nederland. Dit betekent dat wij voor kopers en verkopers iets unieks te bieden hebben".
Toine Naber: "Het samengaan tussen LBB woning- en bedrijfsmakelaars met Naber Bedrijfshuisvesting en Naber Garantiemakelaars is logisch. Beide ondernemingen vullen elkaar op veel terreinen perfect aan en er is ruimte voor verdere ontplooiing. Er ontstaat een unieke Tilburgse combinatie van echte deskundigen die Tilburg en de directe regio zowel privé als zakelijk goed kennen. Dit is van grote betekenis binnen de vastgoedmarkt die in zeer snel tempo verandert. Om op deze ontwikkelingen te kunnen blijven inspelen, is schaalvergroting onafwendbaar, zodat de dienstverlening zal plaatsvinden op kwalitatief hoog niveau door deskundigen bij uitstek."
Mr Henk van Grinsven (Holla Poelman Van Leeuwen advocaten) begeleidde de onderhandelingen met curator mr Paul van Dijk (VDT-advocaten). Van Grinsven geeft in dit verband aan: "Dit is een belangrijke stap voor de Tilburgse makelaardij. Deze combinatie leidt tot een nieuwe marktleider waar de noodzakelijke hoogwaardige kennis en ervaring gebundeld zijn. De consument en ook de bedrijfsmatige opdrachtgevers hebben recht op deskundigheid en dienstverlening op het hoogste niveau. Het kwaliteitsniveau dat de markt momenteel verlangt, is alleen te realiseren door schaalvergroting en specialisaties. Dit samengaan biedt voor de opdrachtgevers in de regio Tilburg alleen maar voordelen. Gelet op de huidige markontwikkelingen op het terrein van vastgoed is dit een belangrijke stap om in de toekomst voortdurend nog nadrukkelijker te kunnen blijven inspelen op marktontwikkelingen zoals we bijvoorbeeld in de afgelopen maanden hebben meegemaakt."


LBB-Naber
De woorden "LBB-Naber" zin een begrip in de Tilburgse markt.
De lettercombinatie "LBB" is te herleiden naar Ben Laureijssen, Bud Brocken en René van den Berg. Grondlegger van LBB woning- en bedrijfsmakelaars is Ben Laureijssen die in 1987 in Tilburg is gestart. René van den Berg trad in 2000 toe als vennoot.
Toine Naber begon zijn Tilburgse makelaarsactiviteiten in 1984 aan de Korvelseweg. Samen met zijn zus Hanneke bouwde hij het bedrijf op en verhuisde in 1990 naar de huidige vestiging aan de Spoorlaan.
Naast de aandeelhouders René van den Berg en Toine Naber blijven Ben Laureijssen, Bud Brocken en Hanneke Naber actief binnen de nieuwe combinatie "LBB-Naber".

http://www.naber.nl





Ingezonden persbericht