Nieuwe generatie bakfiets in Nederland


Inklapbare bakfiets nieuwe trend onder joggende (stadse) ouders

BREUKELEN, 20090508 -- Na groot succes in Amerika is de multifunctionele fiets, Zigo Leader, vanaf heden verkrijgbaar in Nederland. De fiets speelt in op de grote toegenomen vraag naar multifunctionele fietsen onder (stadse) ouders.

De fiets is op vier verschillende manieren te gebruiken. Opmerkelijk is dat veel bezitters van de fiets fanatiek meedoen met de nieuwe sporttrend: joggen achter de kinderwagen. Een goeie combinatie tussen sporten en vrijetijdsbesteding en in veel wereldsteden al razend populair. De Zigo Leader is ook te gebruiken als fiets met dubbele kinderzit, boodschappenkar, kinderwagen en gewone fiets, dit laatste is nieuw in Nederland.

Vick Hamy, Directeur van Zigo Leader Nederland: "Er bestaan al verschillende fietsoplossingen welke tegemoet komen aan de behoefte van ouders in een stadse omgeving. Echter het nadeel aan de bestaande bakfiets is de vaste bak, dit zorgt ervoor dat je de fiets niet in een fietsenrek kunt parkeren. De andere heeft een losse kar die achter de fiets hangt, waardoor je geen zicht hebt op je kinderen." De Zigo Leader fiets is daarentegen makkelijk in te klappen, en heeft een kinderzit waarbij kinderen altijd in het zicht zitten.

Binnen dertig seconden switchen
De kinderwagen en kinderzit zijn gemakkelijk los te koppelen van de fiets. Dit alles kost hooguit dertig seconden. De kinderwagen is ook los van de fiets in te klappen. Dit is ook een uitkomst voor mensen met ruimtegebrek thuis. Fiets en de wagen passen makkelijk los in de kofferbak van de auto. Daarnaast is de fiets zowel thuis als onderweg gemakkelijk te parkeren.

Kinderwagen als boodschappenkar
Naast de gebruikers- en de opbergmogelijkheden van de fiets, is deze ook praktisch in gebruik bij alledaagse bezigheden. `Winkelen is voor ouders met jonge kinderen altijd een strubbeling. De tweepersoons kinderwagen kan gemakkelijk worden losgekoppeld om mee te nemen in de winkelstraat.' Aldus Hamy.

De fiets zal bij diverse dealers in Nederland te bestellen zijn, voor meer informatie kunt u terecht op www.myzigo.nl





My Zigo