PvdA Rotterdam


Nieuws

Simone Beunder overleden

Vr 8 Mei 2009 - Redactie
Simone Beunder overleden

Deze week kregen wij het droeve nieuws dat Simone Beunder is overleden. Simone was een echte PvdA-vrouw en een bekende voor velen. Matthijs van Muijen en Yasemin Yilmaz waren namens de fractie en afdeling aanwezig bij haar begrafenis, waar Matthijs de gelegenheid kreeg iets te zeggen:

Het was een mooie zonnige septemberdag 24 september. Ik kwam net bij de opening van een opgeknapt speelveld bij de Heer Frankenstraat bij Van Speijk. Bij de tramhalte stond Simone. Een moment dacht ze na. Toen herinnerde ze zich mij weer. Ha Matthijs, hoe gaat het met je? En met de partij? Volgens mij zei ze nooit Partij van de Arbeid, ze had het altijd over de partij. Haar partij.

Het is verdrietig voor ons dat ze is overleden en namens de PvdA fractie wil ik graag familie, vrienden en kenissen ons medeleven tonen.

Simone voelde zich er thuis, bij de PvdA. Regelmatig stapte ze het Stadhuis binnen en schuifelde met haar boodschappentasjes over de gangen naar Kamer 3, waar de PvdA fractie kantoor houdt. Ze sloop bijna naar binnen en ging rustig zitten. Met haar kwam de stad binnen. De verhalen die ze overal vandaan haalde. Ze observeerde wat er gebeurde en maakte een praatje. Daar genoot ze van.

Ik sprak nog onze fractiemedewerker Mirella de Koning, die net als wij erg geschokt was toen ze hoorde dat Simone overleden was. Simone was iemand met een groot hart. De eerste indruk was wie komt er nu weer binnen, maar daarna voelde je haar warmte en hartelijkheid. Soms kwam ze binnen met twee zelf beschilderde schoenen, soms kwam ze heel netjes, altijd met haar kenmerkende baret. Simone was een lieve vrouw die altijd grote belangstelling voor anderen toonde. Na een kop koffie en een half uurtje kletsen stond ze weer op en schuifelde naar buiten. Trots was ze op haar zoon Peter, de kunstenaar.

Bij ons was ze altijd welkom, hoewel... Simone kende geen grenzen en wilde overal bij zijn. Ook bij de bijeenkomsten van de havenwerkgroep van de fractie bijvoorbeeld, waar raadsleden met mensen uit de haven discussieerden in een huiskamerbijeenkomst over de haven. De agenda stond in het PvdA blad en Simone belde s ochtends op de dag van de vergadering om 10 uur aan bij raadslid Ruud van Middelkoop, waar de bijeenkomsten gehouden werden. Met een smoesje en glimlach vertelde hij dat ze zich een week vergist had en volgende week van harte welkom was voor een kop koffie.

Welkom was Simone niet overal. De ontreddering was groot in 2003 toen ze door mensen werd weggestuurd van de nieuwjaarsreceptie. Ze vonden dat ze er niet thuis hoorde en niet lekker rook. Ze werd getroost door Jantine en Els op de fractiekamer. Ondanks deze negatieve ervaring bleef ze zelf aardig en was bereid altijd positief te blijven over anderen.

De laatste keer dat ik haar zag was die zonnige dag in september. Ze zag er zo mooi uit dat ik een foto van haar nam. Zoals ze er toen uitzag, zal ik haar blijven herinneren: een stralende, warme vrouw. Simone, we zullen je missen!