Gemeente Enschede

Harry Dost verzorgt opening fittest Twekkelerveld

Ruim 170 bewoners doen mee aan eerste fittest in de wijk

Op zaterdag 9 mei a.s. vindt de 1e fittest plaats in Twekkelerveld, op initiatief van de gemeente Enschede en de Stichting FC Twente, scoren in de wijk, in samenwerking met diverse partners. In het gebouw van ROC van Twente aan de Hengelosestraat 381 (ingang aan Schietbaanweg) verzorgt de loop- en conditietrainer van FC Twente, Harry Dost, om 09.00 uur de opening. Hij doet dit door als eerste de fittest af te leggen.

Bewoners uit de buurten 't Zwik, Tubantia, Plein West-Indië en Rigtersbleek hebben begin april een persoonlijke uitnodiging ontvangen om deel te nemen. De deelnemers gaan verschillende `stations' langs en worden onder meer getest op lengte, gewicht, bloeddruk, uithoudingsvermogen en lenigheid. Wanneer de deelnemers de verschillende teststations hebben afgelegd, krijgen ze een persoonlijk advies over het aanpassen of juist in stand houden van hun leefstijl. Tijdens de dag zijn ook voedingsdeskundigen aanwezig, die de Twekkelervelders adviseren over hun voedingspatroon.

Tijdens de fittest ontvangen deelnemers en belangstellenden een zgn. `Fitwijzer'. Dit is een folder met een overzicht van de sportverenigingen uit de wijk en de diverse sport- en beweegactiviteiten die er momenteel georganiseerd worden in Twekkelerveld. Exemplaren van deze `Fitwijzer' komen ook te liggen op een aantal ontmoetingsplekken in Twekkelerveld.

In oktober 2009 nodigen de organisatoren de andere buurten van Twekkelerveld uit deel te nemen aan de fittest. Er zijn dan ook speciale activiteiten gericht op inwoners van 65 jaar en ouder.

Geplaatst: 08 mei 2009.

8 mei 2009