Sevda Yibur uit Hengelo wint finale Miss Regio 2009


ALMELO, 20090509 -- Sevda Yibur uit Hengelo heeft zaterdag 9 mei de finale gewonnen van Miss Regio 2009. Sevda is met een lengte van 1.63 een van de echt kleine missen van deze jaarlijkse verkiezing van modellen onder de 1 meter 74. Het merendeel van de missen was dit jaar onder de 1 meter 65.

De verkiezing werd op 9 mei 2009 voor de zevende maal gehouden in het dans&partycentrum Elkerbout in Almelo. Presentatie van de avond is ditmaal in handen van zangeres Sandra van Megen. Vele sponsoren droegen wederom bij aan ondermeer kleding en accessoires, visagie en promotie.

De winnares van de verkiezing, Sevda Yibur is een van de 'echt kleine' missen die aan de verkiezing van dit jaar meededen. Stundebeek vindt dat deze uitverkiezing wijst op een gunstige ontwikkeling voor de kansen van kleine modellen. "Aan de resultaten die de missen in vorige jaren behaalden kun je al zien dat aan het monopolie van het 'lange model' een einde is gekomen," zegt Stundebeek. "En dat is maar goed, want men liet veel prachtig talent links liggen!"

De winnares kan rekenen op ondersteuning en promotie om haar carrière een flinke vaart te geven. Stundebeek: "In de voorgaande jaren hebben onze missen door de ondersteuning zowel voor als na de finale een flinke duw in de goede richting gehad. Dat gaan we uiteraard ook dit jaar realiseren."

Protest

In de Internationale modellenwereld geldt een minimum lengte van 1,75 meter voor alle mannequins en modellen. Daardoor komen vrouwen en meisjes die aan alle eisen voor een carrière als model ruimschoots voldoen, maar alleen niet lang genoeg zijn, niet aan bod. De Miss Regio verkiezingen zijn geboren uit protest tegen deze norm en de sinds 2003 gekozen Misses laten zien dat de norm onterecht is.

In de voorgaande jaren is de verkiezing uitgegroeid tot een groot succes, zowel door een steeds toenemend aantal inschrijvingen van kandidaten uit het hele land als door het grote aantal belangstellenden voor, en sponsoren van de finale en evenementen. Dit jaar is Overijssel het best vertegenwoordigd.

Alle verkozen Missen van Miss Regio 2009 op een rij:

Nummer Eén
Sevda Yibur
Provincie: Overijssel
Woonplaats: Hengelo
Geboortejaar 1988
lengte 1.63

Nummer Twee
Eline de Boer
Provincie Overijssel
Woonplaats Hengelo
Geboortejar 1987
lengte 1.65

Nummer Drie
Deborah Wout
Provincie: Utrecht
Woonplaats: Utrecht
Geboortejaar 1990
lengte 1.60

Miss Populair
Wanita Adjiembaks
Provincie: Overijssel
Woonplaats: Enschede
Geboortejaar: 1985
lengte 1.64

Miss Elegant
Aura Duivenman
Provincie Overijssel
Woonplaats : Enschede
Geboortejaar 1991
Lengte : 1.67

Miss Fotogeniek
Merel Leerkes
Provincie: Gelderland
Woonplaats: Vaassen
Geboortejaar 1991
Lengte 1.68

Meer informatie: www.missregio.nl