Europa doet mee aan de Libelle Zomerweek

07/05/2009 09:06

Europese Commissie

De Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en het Bureau Europees Parlement in Nederland doen mee aan de Libelle Zomerweek in Almere van 11 tot en met 17 mei.

Onder de titel 'Theater Europa' wil de Commissie de bezoekers van deze beurs op een luchtige en vrolijke manier informeren over de rol die Europa speelt in het dagelijks leven. Bovendien hopen wij zoveel mogelijk bezoekers zover te krijgen dat zij op 4 juni naar de stembus gaan voor de Europese verkiezingen.

Theater Europa wordt bemand door Tony Tolo's showorkest en Tony's assistente Tiny (bekend van de Parade), die net terug zijn van een succesvolle tournee door Europa. Met o.a. een medley van bekende Europese liedjes en een Europa-quiz brengen zij hun eigen, swingende kijk op Europa voor het voetlicht.

Bezoekers van Theater Europa kunnen daarnaast kennis maken met talrijke bezoekende kandidaten voor de Europese verkiezingen en met hen op de foto gaan. Ook mogen ze alvast stemmen over een aantal Europese dilemma's, als opwarmertje voor 4 juni.

Naast het Theater Europa staat de 'Choice Box' (Europa in de kast) van het Europees Parlement opgesteld, waar bezoekers een videofilmpje kunnen opnemen met hun wensen ten aanzien van Europa. Ook zijn er filmpjes te zien die gebruikers van de Choice Box in andere EU-landen hebben gemaakt.

U bent van harte uitgenodigd om langs te komen in Theater Europa voor reportages of interviews.

Wat? Theater Europa en de Choice Box op de Libelle Zomerweek

Waar? Almeerder Strand

Wanneer? 11 t/m 17 mei dagelijks van 10-18 uur





http://www.europa.nl