Provincie Noord-Holland

Datum

8-5-2009

Onderwerp

Statencommissies buigen zich maandag 11 mei over lange agendas

Rienk van der Veen

Na de hoorzitting van 26 maart waarbij iedereen bij de commissie Wegen, Verkeer en Vervoer alternatieve projecten kon indienen voor de besteding van de 300 miljoen euro voor openbaar vervoer- en weginfraprojecten, zal de commissie maandag 11 mei hierover een oordeel geven en de gedeputeerde adviseren over een voorstel en de rangorde voor projecten die in aanmerking komen voor TWIN-H-gelden.

De commissieleden wordt ook om een oordeel gevraagd over het Investeringsschema wachtruimtes bij bushalten. Het gaat om een gefaseerde uitvoering over vier jaar. Voor de eerste fase is nu 6,15 miljoen beschikbaar.

Vergadering commissie Wegen, Verkeer en Vervoer Aanvang: 13.00 uur
Plaats: provinciehuis Dreef 3 in Haarlem Voorzitter: Nel Eelman-van t Veer
Commissiegriffier: Marjo Spoor
Volledige agenda + stukken van de vergadering van 11 mei 2009 vindt u hier.

De commissie Sociale Infrastructuur gaat maandag een adviserend oordeel geven over de besteding van 10 miljoen voor monumenten, musea en archieven uit het TWIN-H-programma. Op de agenda o.m. ook een voorstel om middels een Uitvoeringsregeling tegemoet te komen aan verzoeken om een bijdrage voor de realisatie van een tweetal hospices n.l. in Krommenie en Purmerend. Voorafgaand aan de vergadering is er een presentatie over behoud cultuurhistorische waarden in Noord-Holland bij nieuwe ruimtelijke plannen en ontwikkelingen.

Vergadering commissie Sociale Infrastructuur
Aanvang: 17.30 uur
Plaats: Provinciehuis, Dreef 3, Haarlem Voorzitter: Louise Smits
Commissiegriffier: Gerda Beeksma
Achter deze link vindt u de volledige agenda en stukken.