Politie Haaglanden

Persberichten 11 mei

Haaglanden, 11-05-2009

Politie onderzoekt schietincident
Den Haag/Scheveningen De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een schietincident zondagavond 10 mei om 18.20 uur aan de Visafslagweg. De directe aanleiding tot het incident is op dit moment nog niet duidelijk. Mogelijk was er sprake van een ruzie over een parkeerplaats. Een nog onbekende man schoot daarbij op de auto van een 27-jarige automobilist uit Den Haag. De man raakte lichtgewond door rondvliegend glas, maar kon na behandeling in het ziekenhuis weer snel naar huis. De politie sloot de Visafslagweg enige tijd af voor een sporenonderzoek. Bent u getuige geweest van dit incident of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Scheveningen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Twee autoinbrekers gepakt
Den Haag Een oplettende getuige zag zondag 10 mei omstreeks 19.00 uur op de Pellenaerstraat twee mannen autoruit inslaan. De getuige zag ook dat de beide mannen er met een tas vandoor gingen en belde direct via 112 de politie. Door een zeer gedetailleerd signalement kon de politie de twee autoinbrekers op de Haringkade aanhouden. De agenten troffen het tweetal in de bosschages aan en vonden daar ook de tas. De twee, 19 en 22 jaar uit Den Haag, verklaarden dat zij aan het plassen waren in de bosjes. De twee zitten nog vast.

Frontale aanrijding
Den Haag Twee autos botsten zondag 10 mei rond 15.20 uur frontaal op elkaar op de kruising van de Vrederustlaan met de Melis Stokelaan. Een 36-jarige Haagse automobiliste kwam uit de richting van de Hengelolaan en wilde op de kruising linksaf slaan om de Melis Stokelaan op te rijden. Echter voordat zij af kon slaan kwam zij frontaal in botsing met een 21-jarige automobilist uit Monster, die vanaf de Vrederustlaan rechtdoor de Hengelolaan op wilde rijden. De 21-jarige automobilist en zijn broer, die bij hem in de auto zat, zijn vervoerd naar het ziekenhuis. Het letsel is nog onbekend. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Deuk door pot haargel
Den Haag De politie hield zondag 10 mei rond 18.00 uur vier jongens aan op verdenking van vernieling van een auto. De jongens zouden een steen op een auto in de Stieltjesstraat gegooid hebben. Later bleek dat één van de jongens een grote pot haargel vanuit een flat naar beneden op het dak van een auto gegooid had. Dit leverde een aantal deuken op. De vier jongens, 12, 13 en 14 jaar, zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Op de motor zonder motorrijbewijs
Den Haag / Loosduinen Een 21-jarige motorrijder uit Delft liep zondag
10 mei rond 20.40 uur tegen de lamp bij een verkeerscontrole. Toen de politie hem controleerde op de Machiel Vrijenhoeklaan bleek dat hij geen motorrijbewijs heeft. De man is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Auto botst op tram
Den Haag Een automobiliste botste zondag 10 mei rond 21.30 uur op de Laan van Hoornwijck op een tram. Volgens een getuige negeerde de bestuurder van de auto waarschuwingslichten en was een botsing het gevolg. De 51-jarige automobiliste is voor controle vervoerd naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het incident.

Verdachte geweld binnenshuis aangehouden
Den Haag Twee politieagenten moesten zondag 10 mei voor controle naar het ziekenhuis, omdat een verdachte zich agressief gedroeg toen zij hem aanhielden voor geweld binnenshuis. De politie kreeg zondagavond rond 20.30 uur een melding dat er een mishandeling plaatsgevonden had in een woning. Toen de politieagenten in de woning waren, zagen zij een huilende vrouw en een huilend kind. De verdachte wilde de woning verlaten, waarop één van de agenten hem vroeg te blijven. De man gaf hier geen gehoor aan en de agente pakte hem bij zijn arm. Vervolgens sloeg de verdachte de agente met zijn vuist in haar gezicht. De verdachte bleef zich verzetten. Uiteindelijk kon de 40-jarige Hagenaar aangehouden worden. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en zit vast. De agente liep lichte verwondingen op en werd hiervoor behandeld in het ziekenhuis.

Dure gordel
Den Haag Toen agenten een 25-jarige man uit Den Haag zondag 10 mei om 14.24 uur in de Koningsstraat een bekeuring gaven omdat hij geen autogordel om had, ontdekten zij dat de man nog voor een flink bedrag aan boetes had openstaan. De man moest mee naar het politiebureau om het openstaande bedrag van 1.700 euro te betalen.

Onder de indruk
Den Haag Twee agenten hielden zondag 10 mei om 19.00 uur na een achtervolging twee Hagenaars aan omdat ze gevaarlijk reden op een scooter. De agenten zagen het tweetal op de kruising van de Loevesteinlaan met de Melis Stokelaan zonder helm op een scooter rijden. Op het moment dat de Hagenaars (21 en 20 jaar) de politieauto zagen, gingen ze er vandoor in de richting van de Vreeswijkstraat. Ze reden over het trottoir, waarbij voetgangers hen nog maar ternauwernood konden ontwijken. De agenten zetten de achtervolging in en zagen dat op de hoek van de Rhenestraat met de Woudenbergstraat dat de bestuurder de scooter neergooide en wegrende. Eén van de agenten had de bijrijder al snel te pakken. Op de Vreeswijkstraat kon vervolgens ook de bestuurder aangehouden worden. Op het politiebureau kregen de mannen processen-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en zonder helm, een onleesbaar kenteken, het overschrijden van de maximumsnelheid en verkeersgevaarlijk gedrag. Desondanks sprak het tweetal hun bewondering uit voor de rijkunst van de agenten, waarvan zij tijdens de achtervolging getuige waren geweest.

Oplichter aangehouden
Voorburg Een 37-jarige Hagenaar werd op zondag 10 mei omstreeks 10.45 uur aangehouden op verdenking van oplichting. De man hing op de Parkweg een zielig verhaal op bij meerdere bewoners en vroeg hen geld om benzine voor zijn bromfiets te kopen. De Hagenaar beschikte echter niet over een bromfiets. Toen politieagenten de man controleerden, herkenden zij hem van eerdere soortgelijke oplichtingen. Zij hielden de Hagenaar direct aan. De man werd ingesloten in het politiebureau en verhoord. Hij werd later die dag weer in vrijheid gesteld. De politie maakte proces-verbaal tegen hem op.

Rotterdammer rijdt door na aanrijding
Leidschendam Een 42-jarige Rotterdamse automobilist nam op zondagochtend 10 mei omstreeks 05.45 uur niet de moeite om te stoppen nadat hij op de A4 tegen een auto schampte, die werd bestuurd door een 31-jarige Leidenaar. De politieagenten informeerden hun collegas uit Rotterdam-Rijnmond, die de doorrijder korte tijd later aanhielden. Hij werd ingesloten in het politiebureau en heeft een verklaring afgelegd. De politie maakte proces-verbaal tegen de Rotterdammer op.

Ruiten ingegooid
Voorburg De politie hield op vrijdagavond 8 mei omstreeks 21.15 uur twee 15-jarige Voorburgers aan voor vernieling. De politie kwam de jongens op het spoor, nadat er via 112 verschillende mensen meldden dat op de Louis Couperusstraat de ruiten van een voormalig onderkomen van de scoutingverenging werden ingegooid. De beide jongens legden op het politiebureau een verklaring af. De politie beschikt over informatie dat nog meer Voorburgers bij de vernielingen aanwezig zijn geweest. De politie zet het onderzoek dan ook voort en maakt proces-verbaal op tegen de vernielers.

Einde overlast
Rijswijk Politieagenten maakten zondagmiddag 10 mei rond 17.00 uur een einde aan overlast die drie mannen veroorzaakten op het Julialaantje. Verschillende mensen, die met hun kinderen wandelden in het park, klaagden over overlast van mannen die bij een speelveld bier zaten te drinken. Omdat er een alcoholverbod geldt in het park kreeg het Haagse drietal een bekeuring. Ook moesten zij de gemaakte rommel opruimen.

Ontvoering blijkt geschil om geld
Westland/Poeldijk - Politieagenten hielden zondagavond 10 mei op de Beatrixstraat twee mannen en twee vrouwen uit Polen aan, die worden verdacht van de mishandeling van een 24-jarige landgenoot. De vier verdachten en het slachtoffer zijn bekenden van elkaar en zouden een geschil hebben over geld.
Rond 16.30 uur meldde een getuige dat er op de Beatrixstraat een man door meerdere personen in een busje zou worden geduwd, dat vervolgens wegreed. Terwijl politieagenten ter plaatse onderzoek deden kwam het busje opeens weer aanrijden. De twee vrouwen die in de bus zaten, werden direct aangehouden. De politieagenten hielden eveneens drie mannen aan, die kort daarop in een auto aan kwamen rijden. Één ervan, een 24-jarige man, bleek het slachtoffer te zijn en werd direct weer vrij gelaten. De vier aangehouden verdachten, twee vrouwen van 24 en 30 jaar en twee mannen van 29 en 33 jaar, zijn ingesloten op een politiebureau en zitten nog vast. De politie onderzoekt de zaak.

Fietsendief in de bosjes
Delft Een 42-jarige fietsendief uit Wezep verstopte zich zondag 10 mei, samen met een fiets, verbroken slot en gereedschap in de bosjes aan het Marcellus Emantspad. Een getuige wees de agenten om 10.20 uur richting de bosjes waar de man zich verstopt had en ze hielden hem aan. Op het politiebureau kreeg hij proces-verbaal.

Ruzie om taxiprijs
Zoetemeer Twee dames (22 en 21 jaar) uit Zoetermeer schopten en sloegen zondag 10 mei om 07.30 uur de taxichauffeur die hen vanuit Rotterdam naar Zoetermeer bracht. Op de Susannegang kregen ze woorden met de 51-jarige taxichauffeur over de prijs van de rit. Dat escaleerde dusdanig dat de vrouwen de taxichauffeur mishandelden en de politie eraan te pas moest komen. Bij de politie moesten de vrouwen alsnog de ritprijs betalen. De 22-jarige Zoetermeerse kreeg een dagvaarding mee naar huis.

Vernielingen bij station
Zoetermeer Beveiligers van de HTM belden zondag 10 mei om 07.20 uur de politie nadat ze jongens vernielingen zagen plegen op het station Mandelabrug. Agenten hielden daar vier jongens (15, 16 en 18 jaar) uit Den Haag aan. Op het politiebureau kregen zij een proces-verbaal.