Scania


2009-05-11

Vijf Scania distributietrucks voor Grobak BV

Breda, 11 mei 2009 - Scania heeft onlangs vijf Scania's met XPI motor afgeleverd bij Grobak b.v. te Zevenaar en Haaften.

Het gaat om twee trekkers van het type P280DA4X2MNA en drie bakwagens van het type P230DB4X2MNA. Alle trucks zijn voorzien van Scania Opticruise en airconditioning. De trekkers zijn voorzien van CP 16 dagcabine en een spoilerset. De bakwagens hebben een korte CP14 cabine. Dankzij de Scania XPI motoren wordt aan de Euro 5 milieunorm voldaan zonder gebruik te maken van AdBlue. Aangezien Grobak haar distributieactiviteiten veel uitvoert in stedelijke gebieden, biedt de XPI motor geen belemmeringen v.w.b. milieuconvenanten voor binnensteden.
Grobak is een gespecialiseerde groothandel voor ambachtelijke bakkers, banketbakkers en ijsbereiders in Nederland. Grobak b.v. is opgericht in 1934 en bestaat dit jaar 75 jaar. Grobak is een echt familiebedrijf. Vanuit hun distributiecentra in Haaften en Zevenaar bedienen zij de Nederlandse markt. Grobak heeft de capaciteit voor de opslag en het transport van droog, gekoeld en diepvries producten aan bakkers patissiers of ijsmakers in heel Nederland. Grobak b.v. heeft bewust gekozen voor voertuigen die voldoen aan de strengst mogelijke milieueisen die op dit moment gesteld worden.

"Grobak heeft al jaren een goede band met Scania. Wat we met name belangrijk vinden is dat Scania veel doet op het gebied van milieu en ook aan ontwikkeling op dit gebied voor de toekomst. Scania kan ons de nieuwste technologie hieromtrent leveren met hun XPI motoren waardoor wij voorop kunnen lopen op milieugebied" aldus Rob Sars van Grobak b.v.

Grobak 2009.332

Fotobijschrift: De nieuwe Scania P 230 met XPI motor biedt Grobak geen belemmeringen in stedelijke gebieden met milieuconvenanten.