Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 mei 2009

Twee mannen aangehouden na diefstallen fietsen

Aadorp

Een 30-jarige man uit Lutten en een 48-jarige man uit Almelo werden zondag 10 mei aangehouden, omdat beide mannen in het bezit waren van diverse gestolen fietsen.

Zondagmorgen 10 mei omstreeks 10.45 uur zag een oplettende getuige dat twee mannen enkele fietsen aan het verstoppen waren in een bossage aan de Iepenweg Noord in Aadorp. Hij vertrouwde dit niet en meldde dit aan de politie. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van het onderzoek trof de politie twee mannen aan bij de fietsen. De fietsen bleken van diefstal afkomstig te zijn. De twee, een 30-jarige man uit Lutten en een 48-jarige man uit Almelo werden aangehouden en zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie probeert de rechtmatige eigenaren van de fietsen te achterhalen. (09-054565)

Gestolen auto aangetroffen

Deurningen

De politie trof zondagavond 10 mei tijdens een verkeerscontrole, op de parkeerplaats Veelsveld langs de A1 ter hoogte van Deurningen, een gestolen bestelauto aan. De bestuurder van de auto, een 26-jarige man uit Overdinkel, werd aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten. (09-054703)

Zonder geldig rijbewijs en onder invloed van alcohol achter het stuur

Hengelo

Een 37-jarige man uit Hengelo werd zondagavond 10 mei aangehouden, omdat hij zonder geldig rijbewijs en onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zondagavond 10 mei omstreeks 23.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Twekkelerweg in Hengelo, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 37-jarige man uit Hengelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Het rijbewijs van de automobilist was in 2004 al ongeldig verklaard. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-054715)

Automobilist onder invloed van alcohol veroorzaakt ongeval

Almelo

Een 32-jarige automobilist uit Almelo werd zondag 10 mei aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde en een eenzijdig ongeval veroorzaakte.

Zondagavond 10 mei omstreeks 23.50 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Ootmarsumsestraat in Almelo, de automobilist had de plaats van ongeval verlaten zonder zijn identiteit bekend te maken. De politie startte een onderzoek. Op de Eskerplein trof de politie de automobilist aan. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 32-jarige man uit Almelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,04 promille uit. Tegen de automobilist zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het verlaten van plaats van ongeval. (09-008026)

Auto uitgebrand, politie zoekt getuigen

Almelo

Zondagavond 10 mei omstreeks 23.45 uur kreeg de politie melding van een autobrand bij een woning aan de Goudvink in Almelo. Bleek dat de auto van een 41-jarige vrouw uit Almelo in brand stond. Door de brand raakten twee naast geparkeerde auto's beschadigd. De politie zoekt getuigen.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de brand. Vermoedelijk stond twee mannen bij de auto voordat deze in brand vloog. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-054719)

Skimapparaat aangetroffen, politie zoekt getuigen Vroomshoop
Een oplettende getuige vermoedde zaterdagavond 9 mei dat een pinautomaat aan de Julianastraat in Vroomshoop voorzien was van skimapparatuur en meldde dit direct bij de politie. De politie constateerde dat de pinautomaat voorzien was van skimapparatuur. Het is nog niet bekend of er gedupeerden zijn. De politie verzoekt gedupeerden zich te melden.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien of iets is opgevallen rond de pinautomaat op de Julianastraat. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Vroomshoop 0800-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-054289)

Honderden katalysatoren gestolen, politie zoekt getuigen De Lutte
Bij een bedrijf aan de Dorpstraat in De Lutte werden in de nacht van zaterdag 9 mei op zondag 10 mei enkele honderden katalysatoren ontvreemd. De politie zoekt getuigen.

Zondagmorgen 10 mei deed een medewerker van een bedrijf aan de Dorpstraat in De Lutte een vervelende ontdekking. Tussen zaterdagavond 9 mei en zondagmorgen 10 mei hebben inbrekers honderden katalysatoren buit gemaakt met een waarde van enkele tienduizenden euro's. De inbrekers hebben hiervoor een heftruck en een bedrijfswagen van het bedrijf gebruikt. Deze werd zondagmorgen aangetroffen bij een sportcomplex achter het bedrijf.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Losser 0800-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-054597)

tel: 053-4555588


---- --