KNHS


Voorbereiding voor het EK landelijke ruiters in volle gang 11 mei 2009
poster ek landelijke ruiters 2009

Fried van Stiphout is met zijn selectie voor het Europees Kampioenschap al enige tijd aan het trainen. Zo werd op de eventingwedstrijd in Castenray met de selectie de zestal proef gereden en was jurylid Roeli Bril aanwezig voor de beoordeling van het zestal. Natuurlijk viel er nog genoeg te verbeteren en zal daar de komende maanden hard voor getraind worden. Uiteindelijk zal begin juni het definitieve team bekend gemaakt worden.

Nederland had 2 jaar geleden met het team in Zweden een bronzen medaille en er is veel aan gelegen deze prestatie dit jaar minimaal te herhalen. Favoriet zijn de Belgen en de Duitsers. De laatste individuele medaille is door Nederland in 1997 gehaald door Gert Naber met Kito.

Het EK zal dit jaar in Hongarije worden gehouden. Hongarije is een regelmatige deelnemer aan het EK en heeft de organisatie van dit kampioenschap met een rijke traditie zeer serieus genomen. De plaats waar het EK gaat plaatsvinden is Nagykanizsa, ongeveer 1000 kilometer vanaf de Nederlandse grens. Naast het EK zal er een tevens een CIC/CCI* en CIC** georganiseerd worden in het prachtige natuurrijke park. De organisatie verheugt zich erop de vele supporters die met caravans en campers zullen komen een plaatsje aan te bieden op de groots opgezette camping. De organisatie heeft aangekondigd tevens voor spectaculaire avondprogrammas te zorgen.

Natuurlijk worden er ook vele Nederlandse supporters verwacht om het Nederlandse team aan te moedigen. Uiteraard zal dit in het oranje gebeuren en op de website van de KNHS (webshop) is volop oranje supporterskleding voor dit evenement te vinden. Op de website van de organisatie www.eventing.hu/visitorinfo.html is voor bezoekers informatie te vinden over de verblijfsmogelijkheden ter plekke.