Gemeente Stadskanaal

Vergadering algemene raadscommissie

De algemene raadscommissie vergadert op maandag 11 mei 2009. De vergadering begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. U wordt van harte uitgenodigd om de vergadering van de algemene raadscommissie te bezoeken.

Agenda


* Verkoop aandelen Essent

* Bespreken Jaarwerkplan politie naar aanleiding van het Lagerhuisdebat in september 2008

De vergaderstukken liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis en u kunt deze bekijken en/of downloaden bij agenda raadscommissie 11 mei 2009.

Inspreken tijdens de vergadering is mogelijk, ook over zaken die niet op de agenda staan. U kunt dit melden bij de griffie tot één uur voor het begin van de vergadering, T (0599) 631 409 of E griffie@stadskanaal.nl. Inspreken is uw mening geven over het onderwerp, als uw belangen of de belangen van uw organisatie in het geding zijn.

Vergadering commissie rechtsbescherming

De commissie rechtsbescherming vergadert op dinsdag 12 mei 2009 en begint om 19.30 uur.

Agenda

Bezwaarschrift van de heer G. van den Heuvel, namens de bewoners van de Sparrenhage / Eikenhage tegen het besluit van burgemeester en wethouders, om geen extra parkeerplaatsen aan te leggen in de Sparrenhage.

De stukken, behorende bij deze agenda, liggen ter inzage in het publieksbureau in de hal van het gemeentehuis.

Kunstwerk De Bolster in Onstwedde

Bij het multifunctionele centrum De Bolster in Onstwedde wordt eind 2009 een kunstwerk geplaatst. De beoogde plek voor het kunstwerk is het pleintje voor het centrum. U kunt uw stem uitbrengen op uw favoriete ontwerp.

Presentatie kunstwerken

De kunstcommissie heeft begin 2009 een kunstopdracht geformuleerd. Uit de inzendingen heeft de commissie drie kunstenaars geselecteerd. Deze presenteren vanaf 18 mei 2009 hun kunstwerken in de vorm van een maquette.

* Waar: de entreehal van De Bolster in Onstwedde
* Wanneer: van 18 mei tot en met 29 mei

* Tijden: van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 19.00 uur en vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur

De Bolster

In 2005 is in Onstwedde een multifunctioneel centrum geopend onder de naam de Bolster. In het pand zijn de bibliotheek, Welstad (Welzijnsinstelling), VVV, Thuiszorg Meander en kinderopvang Het Speelparadijs gehuisvest. Daarnaast vind je seniorenappartementen in het pand. Door de diversiteit van de verschillende instellingen maken veel inwoners, zowel jong als oud, gebruik van de Bolster.

Bromfietscertificaat omruilen voor 1 oktober 2009

Bent u nog in het bezit van een bromfietscertificaat, dan heeft u tot
1 oktober 2009 de tijd om uw bromfietscertificaat om te wisselen voor een rijbewijs met de categorie AM. Na 1 oktober 2009 is omruilen niet meer mogelijk. Als u het bromfietscertificaat niet voor die datum omruilt, moet u opnieuw een theorie-examen afleggen om een bromfietsrijbewijs te krijgen.

Wat moet u meenemen?


* een pasfoto die voldoet aan de voorwaarden voor een reisdocument
* het bromfietscertificaat

* een geldig legitimatiebewijs

Het rijbewijs kost EUR 33,00. Hebt u een rijbewijs dat voor vernieuwing in aanmerking komt, dan geldt bovenstaande niet.

Inzameling kunststofverpakkingen

In de volgende weken wordt er kunststof ingezameld: 22, 26, 30, 34, 38, 42, 46, 50.

* Leg de zakken uiterlijk om 7.30 uur bij de weg.
* Voorkom wegwaaien. U kunt bij harde wind iets zwaars op de zakken leggen of de zakken aan elkaar vast binden. Omdat de zakken maar 1 tot 1,5 kg wegen, kunnen ze gemakkelijk wegwaaien.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op de afvalkalender of onder de rubriek Wonen & Leven, afval en inzameling, kunststof.

Meimaand Fietsmaand

Ook dit jaar zullen naar verwachting weer honderdduizenden fietsers meedoen aan Meimaand Fietsmaand. Voor het grootste fietsevenement van Nederland zijn ruim 330 bijzondere fietsroutes uitgezet.

Nieuwe fietsroutes in Westerwolde

Ook in Westerwolde kunnen fietsers hun hart ophalen. VVV Westerwolde heeft een zevental nieuwe fietsroutes voor dit doel gemaakt. Dit jaar is er tijdens iedere route de gelegenheid om bij een aangelegen bedrijf op bezoek te gaan.

Wat is er te bezichtigen?


* een klokkenrestaurateur

* een geitenboerderij

* een 'glas in lood' atelier

* een beleeftuin

Er zijn nieuwe bedrijven bij en bedrijven die normaal gesproken geen bezoekers toelaten. In ieder geval allemaal bedrijven die de moeite van het ontdekken waard zijn en waar fietsers meer dan welkom zijn voor een interessante rondleiding! In verband met de mogelijkheid tot een bedrijfsbezoek zijn de fietsroutes dit jaar wat korter dan anders, zo rond de 30 kilometer.

Combineer het nuttige met het aangename en stap op de fiets. Fietsen is niet alleen gezellig, het is ook nog gezond. Uit onderzoek van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds blijkt dat je de kans op kanker kunt verkleinen door gezond te eten en veel te bewegen.

Meer weten?

Meer informatie over Meimaand Fietsmaand en alle routes in heel Nederland zijn te vinden op www.lekkerweg.nl/fietsmaand. Informatie over routes in deze omgeving krijgt u van VVV Westerwolde. De routes à EUR 1,00 zijn verkrijgbaar bij de VVV kantoren en bij diverse toeristische ondernemers in Westerwolde, I
http://www.vvvwesterwolde.nl/, T (0599) 650 039.

Ruimtelijke ordening

Rectificatie: Goedkeuring bestemmingsplan `Correctieve en Partiële Herziening van het Bestemmingsplan Stadskanaal Kern'

Burgemeester en wethouders van Stadskanaal maken bekend dat bij besluit van Gedeputeerde Staten van Groningen van 14 april 2009 het bestemmingsplan `Correctieve en Partiële Herziening van het Bestemmingsplan Stadskanaal Kern' is goedgekeurd. Het plangebied wordt globaal begrensd, aan de noordzijde door de Drouwenerstraat en de Onstwedderweg, aan de oostzijde door de A.G. Wildervanckweg (N366), aan de zuidzijde door de Nautilusweg en de Buinerweg en aan de westzijde door de gemeentegrens met Borger-Odoorn.

Inzien?

Het besluit van Gedeputeerde Staten ligt met het bestemmingsplan ingaande 7 mei 2009, gedurende zes weken tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage in het publieksbureau van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Stadskanaal.

Beroep

Gedurende deze periode kan beroep tegen het besluit van Gedeputeerde Staten worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:
* belanghebbenden, die zich tijdig tot Gedeputeerde Staten hebben gewend

* belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot Gedeputeerde Staten te wenden

Tevens kunnen voornoemde personen binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift worden overlegd.

In beide gevallen is griffierecht verschuldigd.

In werking

Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij door een belanghebbende binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

* 6 mei 2009