Uitbreiding Letech's BIOS CRM relatiebeheer software met route analyse


LEUSDEN, 20090511 -- BIOS, het CRM pakket van Letech uit Leusden, is een softwareoplossing voor relatiebeheer voor buitendienstmedewerkers in de food, non-food, pharma-sector, technische buitendiensten en gezondheidsorganisaties. Het pakket is nu uitgebreid met B.R.A.S., het BIOS Route Analyse Systeem waarmee een beter inzicht in de handelswijze van de verkoopbuitendienst is te verkrijgen, tientallen procenten is te besparen op auto- en reiskosten en klantenbezoeken beter kunnen worden gepland.

"Sales management en marketing bij onze relaties zijn geïnteresseerd in allerhande statistische informatie", zegt Ludwig Eggenhuizen, directeur van Letech. "Op die manier zijn afspraken beter en efficiënter te plannen, maar ook de opvolging van orders". Voor het gebruik van B.R.A.S. wordt de BIOS-toepassing via een éénvoudig kastje (Blackbox) in de auto via de Sim-kaart gekoppeld aan een GPS systeem. Op die manier is het voor het (sales) management éénvoudig om daadwerkelijk afgelegde routes, eventuele afwijkingen, de exacte invulling van bezoektijden aan klanten te projecteren op een landkaart (Microsoft MapPoint). Eggenhuizen: "Het management verkrijgt daarmee een goed inzicht in de handelswijze van de verkoopbuitendienst. In combinatie met de BIOS Routeplanner zijn op die manier tientallen procenten te besparen op bijvoorbeeld auto- en reiskosten en een optimale bezoekfrequentie aan de klanten te plannen."

Het gespecialiseerde softwarebedrijf Letech ontwikkelde CRM oplossingen voor de food, non-food, de pharma sector, technische buitendiensten en gezondheidsorganisaties (Sales Force Automation). Hiervoor zijn een aantal standaard pakketten ontwikkeld, met ruimte voor de wensen van de gebruiker, die daardoor niet te maken krijgt met kostbare en veelal onbeheersbare additionele ontwikkelkosten. Voor een aantal B-t-B relaties (omroepen, automotive) zijn een aantal specifieke maatwerk CRM-oplossingen ontwikkeld. Doordat BIOS CRM koppelt met de meest gangbare ERP systemen is het systeem onafhankelijk van welk ERP systeem te gebruiken. Omdat Letech ook in andere Europese landen klanten heeft zijn de oplossingen multi-language.

Naast de standaard CRM-elementen kan in BIOS ook formule- en assortimentsbeheer, ordermogelijkheden, ruimte voor kenmerken, account management, urenverantwoording, declaraties, klanthistorie, verkoopacties, klantinformatie, productinformatie, marktinformatie, orderadministratie, gespreksnotities, enquêtemogelijkheden en schappenplanmanagement worden bijgehouden.
Het pakket draait op een laptop, tablet of PDA. Via bijvoorbeeld gsm of Internet is directe communicatie mogelijk, zodat de informatie vervolgens naar de centrale server doorgevoerd, ook op het (hoofd-)kantoor beschikbaar is.

BIOS CRM wordt o.a. gebruikt door Braun, Bürger Söhne Zwitserland, Ciba Vision Benelux, Ciba Vision France, CPM, Dannemann Frankrijk/België/Oostenrijk, Difrax, Distilleerderij Boomsma, Gillette, HAK/John West, Haribo, H.J. Heinz, Honig Merkartikelen, Hooghoudt, Ilmo, Intertrade Cosmetics, Koninklijke De Ruijter, Looza Tropicana, Mondial Cosmetics, Neerlands Glorie, Nestlé, Novartis, Nutrition & Santé, Novum Pharma, OralB, Peijnenburgse Koekfabrieken, Procter & Gamble, Promo Results, Ritmeester Cigars, Smiths Food Group, SSL Healthcare, UnieKaas, Vemedia en Viatris.





Ingezonden persbericht