Ingezonden persbericht

Expense Reduction Analysts bespaarde Europese bedrijven ruim 500 miljoen euro in 2008

Bert Hummel benoemd tot netwerkontwikkelaar voor Nederland

11 mei 2009 ­ Expense Reduction Analysts (E.R.A.) blikt tevreden terug op 2008: het jaar waarin de consultants van E.R.A. voor rekening van hun Europese klanten ruim 500 miljoen euro wisten te besparen op de niet-strategische uitgaven. Bert Hummel kan nu zijn activiteiten in België loslaten, en zich volledig concentreren op Nederland. Dat mag ook wel, want het Nederlandse netwerk groeide in iets meer dan een jaar van 2 naar 11 partners. Doelstelling is om gedurende de twee komende jaren uit te groeien tot 30. Met het oog op de verdere groei in België, werden begin februari Johan Van Delm en Wim Vermeersch aangetrokken als Managing Partners van het Belgische netwerk.

In totaal werd in alle Europese landen samen voor zo'n 2,7 miljard euro aan facturen onder de loep genomen, waarop gemiddeld 20% besparing kon worden gerealiseerd. Alles samen werden 250 verschillende kostenrubrieken onderzocht. De grootste besparingen werden gerealiseerd in de rubrieken kantoorartikelen (tot 55%!), telecommunicatie (tot 40%), bedrijfskledij (tot 30%) en schoonmaak (tot 30%). Het gaat om zogenaamde niet-strategische kosten, die voor niemand een prioriteit zijn in een gezonde organisatie, maar wel tot 10% van de omzet kunnen vertegenwoordigen. Als deze met gemiddeld 20% kunnen worden verbeterd, dan kan het dus gaan om meer dan 1 punt netto-winst.

De economische crisis biedt kansen voor Expense Reduction Analysts

Met de economische crisis die de bedrijfswereld steeds harder raakt, zijn almaar meer ondernemingen op zoek naar besparingen. Vele ondernemingen realiseren zich stilaan dat ze geld kunnen besparen op hun niet-strategische kosten. Expense Reduction Analysts zag in de loop van vorig jaar dan ook de vraag naar zijn diensten sterk toenemen. Bijgevolg verdubbelde het Europese netwerk van E.R.A. vorig jaar tot 200 consultants. Verwacht wordt dat dit aantal verder zal toenemen met 50% tegen 2010.

Over Expense Reduction Analysts:

Expense Reduction Analysts is momenteel actief in 30 landen en bestaat uit een netwerk van meer dan 750 senior consultants. Zij helpen hun klanten om de winstgevendheid te verhogen door het terugdringen van de niet-strategische uitgaven.

De consultants van E.R.A. bijten zich vast in het duurzaam verbeteren van de kosten die een bedrijf maakt voor niet-strategische producten en diensten. Na een analyseproces in tien stappen stellen de E.R.A.-consultants oplossingen voor die gemiddeld leiden tot besparingen van 15 to 25%, zonder daarbij de kwaliteit of het serviceniveau te laten afkalven. Voor het bedrijf vertaalt het werk van Expense Reduction Analysts zich concreet in betere prijzen voor producten en diensten, een efficiënter voorraadbeheer, minder verspilling en een verbeterde opvolging van de uitgaven. Eén en ander leidt er ook toe dat het personeel geen ongemakken heeft ten gevolge van te snel genomen en soms absurde kostenbesparende maatregelen, en meer tijd en energie kan besteden aan de strategische functies van het bedrijf.

http://www.expensereduction.com/