Gemeente Utrecht

Persbericht onder embargo tot 11 mei 2009 om 14.30 uur

Koninklijke onderscheiding voor de heer D.J. van Minnen

De heer D.J. van Minnen (64) ontvangt op maandag 11 mei 2009 een Koninklijke onderscheiding ter gelegenheid van de opening van het vernieuwde restauratieatelier van het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement. De heer Van Minnen ontvangt de onderscheiding uit handen van de burgemeester van Utrecht, mr. A. Wolfsen. De heer Van Minnen wordt voor zijn buitengewone verdiensten als hoofd van het restauratieatelier en als expert op zijn vakgebied benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

In 1964 trad de heer Van Minnen in dienst van het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement. Op dit moment is hij hoofd van het restauratieatelier dat hij heeft opgezet. Mede dankzij de gedrevenheid en de buitengewone vakkennis van de heer Van Minnen is het museum in de loop van de jaren uitgegroeid tot een instituut dat op zijn vakgebied wereldwijd hoog staat aangeschreven. Hij geeft leiding aan een team van zeven gespecialiseerde restauratoren, die verschillende prestigieuze projecten hebben uitgevoerd. Zo gaf het atelier belangrijke adviezen rondom de restauratie van de Roentgen-Kinzingklok, in het bezit van de Groothertog van Luxemburg, en voerden zij de succesvolle restauratie uit van een aantal eeuwenoude en zeer kostbare speelklokken uit het Paleismuseum van Peking, die ooit toebehoorden aan de keizer van China en die nooit eerder de Verboden Stad hadden verlaten. Daarnaast was de heer Van Minnen op maatschappelijk terrein actief.

De heer Van Minnen zal binnenkort afscheid nemen van het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.




Gemeente Utrecht