Ingezonden persbericht

persbericht PvdA Groningen

Bezoek Lijsttrekker Thijs Berman aan Groningen

Op woensdag 13 mei is er een bezoek van Lijsttrekker Thijs Berman en 2 andere PvdA kandidaten voor het Europees parlement aan Groningen.

Om 11:30 gaan we in gesprek met bezoekers Bij het winkelcentrum Paddepoel.

Daarna gaat René Cuperus naar de Hanzehogeschool voor een college. Berman en Marijke Drees en andere PvdA-ers gaan dan naar Veendam (Van Linge, Transportweg 11) waar we in gesprek gaan met werknemers uit de agro-industrie en raadsleden over de werkgelegenheid in Oost-Groningen in de ze door neoliberalen veroorzaakte crisis. Over het zelfde onderwerp en de kansen in de toekomst praten we daarna met de directie van Avebe.

Om 16:30 zijn we in Leek, in Café de Oude Bank in het centrum van Leek.

Daar is een discussie over de betekenis voor de gewone mensen van Europa.

* Wat betekent Europa voor de gemeente?

Worden we beter van die Europese regels, subsidiemogelijkheden en voorschriften? Doen gemeenten wel genoeg om het onderste uit de kan te krijgen op dit gebied?

* Wat kunnen Thijs Berman en de andere PvdA-ers betekenen in dat EP? Hoe maken zijn partij en hij het verschil? Welke noten heeft hij op zijn zang?

Berman gaat in discussie met iedereen die wil komen en oud parlementariër van het CDA Henk de Haan (woonachtig in Lettelbert) en de burgemeester van Leek, Berend Hoekstra.

Om 20:00 Zijn we in de stad in het PvdA pand haddingestraat 10.

Er is een discussie met diverse belangengroepen en belangstellenden. Werknemers van de suikerfabriek, milieuorganisaties, COS Groningen en Drenthe (ontwikkelingssamenwerking) Vakbondsleden, Jonge Socialisten, FNV bondgenoten, werkgevers, volksvertegenwoordigers uit Oost-Groningen en elders. . We willen graag horen wat de PvdA in Europa volgens hen beter moet doen en hoe we de komende jaren de belangen van de gewone mensen in het noorden moeten dienen en de solidariteit organiseren.

Iedereen is bij deze discussie welkom.

Einde persbericht

---



Ingezonden persbericht