Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Hilversum, 13 mei 2009

GUINNESS WORLD RECORDS RECORDPOGING GESLAAGD
Jelle's GiGaGrote Knikkerbaan langste van de wereld

Vanmiddag om 15:00 uur vond in Avonturenpark Hellendoorn de officiële GUINNESS WORLD RECORDS recordpoging plaats voor de GiGaGrote Knikkerbaan. Het bouwwerk staat sinds april jl. in het pretpark en is geheel zelfstandig gebouwd door de 25-jarige Jelle Bakker. In aanwezigheid van onafhankelijke getuigen burgemeester van Hellendoorn, Ir. J.J. van Overbeeke, en wethouder J. Coes verrichte een lid van de plaatselijke vrijwillige brandweer de officiële meting. Daarmee werd officieel bevestigd dat de GiGaGrote Knikkerbaan het huidige record, van langste ononderbroken traject die een knikker op een knikkerbaan kan afleggen, heeft verbroken. Het record stond op 75 meter, terwijl een knikker op Jelle's GiGaGrote Knikkerbaan een traject aflegt van maar liefst 210,31 meter. De totale lengte van de knikkerbaan bedraagt maar liefst 1 kilometer.

De objectieve vaststelling van de getuigen, alsmede het fotoverslag van de media, worden nu opgestuurd naar de organisatie Guinness World Records, waarna Avonturenpark Hellendoorn over enkele weken het certificaat in ontvangst kan nemen. Het record wordt dan tevens opgenomen in de prestigieuze Guinness World Records lijst.

Over het ontstaan van Jelle's GiGaGrote Knikkerbaan: Avonturenpark Hellendoorn organiseert dit voorjaar 'Spellendoorn', een heus spellenfestijn. In de zoektocht naar een klapstuk voor het evenement kwam het Avonturenpark in contact met Jelle Bakker. De 25-jarige Jelle is autistisch en bouwt al sinds zijn vierde knikkerbanen. Door de jaren heeft hij verschillende bouwwerken gemaakt van de meest bijzondere materialen. Jelle kwam op het idee om voor Avonturenpark Hellendoorn de langste knikkerbaan ter wereld te bouwen, met een lengte van maar liefst één kilometer! Jelle Bakker heeft drie maanden aan de knikkerbaan gewerkt.