Ingezonden persbericht


Tweede Johan Cruyff University in Nederland

Johan Cruyff University Tilburg en Fontys werken samen

Johan Cruijff opent op 13 mei de Johan Cruyff University Tilburg. Deze university geeft student-topsporters uit het zuiden van het land de mogelijkheid om hun sport met een vierjarige hbo-opleiding commerciële (sport)economie te combineren. Hiertoe heeft het Johan Cruyff Institute for Sport Studies een overeenkomst gesloten met Fontys Economische Hogeschool Tilburg. De Johan Cruyff University Tilburg start vanaf het nieuwe schooljaar. Talentvolle topsporters kunnen zich nu aanmelden.

Combinatie topsport en studie: maatschappelijk belang De Johan Cruyff University Tilburg start in het jaar dat de Johan Cruyff University Amsterdam haar tienjarig jubileum viert. De formule, waarin student-topsporters uit verschillende takken laten zien dat zij een full-time studie kunnen combineren met topsport, blijkt te werken. Fontys Economische Hogeschool Tilburg heeft met haar opleidingsvariant SPECO twintig jaar ervaring met het opleiden van studenten in sporteconomie en communicatie. De gemeente Tilburg heeft dit initiatief mede mogelijk gemaakt en ondersteunt het van harte.

Johan Cruijff: 'Je ziet dat het zeer stimulerend werkt als sporters samen studeren. Sporters leren anders; ze zijn gewend aan competitie, het stellen van doelen en ze zijn praktisch ingesteld. Daar spelen we op in. Bovendien is er winst voor de sportsector, want deze sporters, met een echt sporthart, leven voor hun sport. Met een goede opleiding kunnen zij zich als geen ander inzetten voor sportorganisaties.'

Fontysbestuursvoorzitter Marcel Wintels noemt de Johan Cruyff University een verrijking voor de regio Tilburg en voor Fontys. 'De Johan Cruyff University en de filosofie achter de opleiding sluiten naadloos aan bij onze visie om de ontwikkeling van jonge mensen te ondersteunen en hen de ruimte te geven al hun talenten tot volle bloei te laten komen. De directeur van Fontys Economische Hogeschool Tilburg, Wim de Vries, voegt daaraan toe. 'Het is een unieke kans voor studenten om naast hun topsport te werken aan hun eigen maatschappelijke toekomst. De gebundelde kwaliteit van het onderwijs van Fontys en de Johan Cruyff University, dat is een winnende combinatie.'

Johan Cruijff opent de Johan Cruyff University Tilburg op 13 mei om 14.30 uur in de nieuwe sporthal Stappegoor T-Kwadraat in Tilburg.

//// EINDE PERSBERICHT ////


Ingezonden persbericht