Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer 5. April

Hoorzitting over zandwinputten op 13 mei

28-04-2009

Op 13 mei houdt de deskundigencommissie zandwinputten een hoorzitting in Den Haag. Deskundigen en andere geinteresseerden kunnen aangeven in hoeverre het wettelijke kader voor het gebruik van grond en baggerspecie in zandwinputten in hun ogen voldoet.

De commissie beoordeelt op verzoek van minister Cramer (Ruimte en Milieu) of extra maatregelen nodig zijn om grondwater en het oppervlaktewater rond zandwinputten te beschermen. Iedereen die wil inspreken kan contact opnemen met de secretaris van de commissie, Aldert van der Kooij (te bereiken via e-mail adres: ria.werdmuller@dhv.com).
De deskundigencommissie biedt haar eindrapport naar verwachting nog in mei aan minister Cramer en staatssecretaris Huizinga (Verkeer en Waterstaat) aan. De commissie wil overeenstemming over de wetenschappelijke onderbouwing van het beleid voor het gebruik van grond en baggerspecie in zandwinputten.

Besluit bodemkwaliteit
Het gebruik van grond en baggerspecie in zandwinputten is geregeld in het Besluit bodemkwaliteit. Grond en baggerspecie moet aan eisen voldoen om te worden gebruikt in zandwinputten. Deze kwaliteitseisen moeten voorkomen dat bodem, grondwater en oppervlaktewater worden vervuild. Het besluit geeft aan hoe moet worden getoetst of de grond en baggerspecie aan die eisen voldoen en toezicht houdt op de naleving van het besluit.

Meer informatie


* Deskundigencommissie zandwinputten houdt hoorzitting op 13 mei (uitgebreider nieuwsbericht SenterNovem)