Gemeente Venray


30 april 2009

Tentoonstelling over het riool

Op avontuur in het riool? Dat kan met de interactieve tentoonstelling `Het riool leeft' die van 13 tot en met 28 mei te zien is in de publiekshal van het gemeentehuis. U kunt tijdens openingstijden van de publiekshal zelf rondkijken.

Het riool stinkt, het is vies en het is maar goed dat het diep onder de grond zit. Een riool moet gewoon goed werken. Maar daar komt veel bij kijken. Om dat te laten zien organiseert de gemeente de tentoonstelling Het riool leeft. De tentoonstelling neemt u als het ware mee op een trip door het riool. Interactief, verrassend, informatief en ook entertainend.

Bezoekers aan de tentoonstelling kunnen onder meer met een camera een aantal riolen inspecteren, met hulp van een computerprogramma het rioolsysteem van een wijk of dorp verbeteren, of gewoon kijken hoe het riool werkt. Een `torenflat' laat zien hoe het riool in huis werkt: waar produceer je veel afvalwater? Wat mag er door het toilet worden gespoeld en wat niet? Geluidsfragmenten en lichteffecten ondersteunen de tocht door de torenflat.

In samenwerking met het centrum voor Landbouw Natuur en Milieueducatie Mooiland heeft de gemeente de groepen 7 en 8 van alle Venrayse basisscholen uitgenodigd de tentoonstelling te bezoeken. Speciaal voor hen is een interessant programma samengesteld.