Project Gemeente Westland

eerste kunstwerk in Woerdblok
Kleurrijke kikker eerste kunstwerk in Woerdblok Publicatiedatum: 06-05-2009

Op woensdagmiddag 13 mei om 15.00 uur zal wethouder Arne Weverling (cultuur) een kunstwerk onthullen in de nieuwbouwwijk Woerdblok in Naaldwijk. De 'Kikker' van beeldend kunstenaar Gerard Smits wordt geplaatst aan de waterkant bij het fietspad langs de Zeewinde en de Duindistel. De onthulling vindt plaats in het bijzijn van een aantal genodigden, maar ook de direct omwonenden zijn van harte welkom.

Ingespeeld op bewoners

De kunstenaar heeft bij het ontwerpen van het kleurrijke en opvallende kunstwerk ingespeeld op de bewoners (jonge ouders met kinderen). De uitgangsbasis van de kikker was een kubus met daaraan verwante vlakken. De kleuren van het aanwezige groen en de architectuur van Woerdblok waren verdere inspiratiebronnen.

Meerwaarde

In de overeenkomst tussen de CV Woerdblok en de voormalige gemeente Naaldwijk is bepaald dat in de nieuwbouwwijk Woerdblok een aantal kunstwerken wordt geplaatst. Hiervoor is een kunstcommissie in het leven geroepen. Doel van het plaatsen van de kunstwerken is het bereiken van een meerwaarde in de beleving van de openbare ruimte in de wijk.
In samenwerking met de Stichting Beeldende Kunst Westland / Kunsthuis 18 zijn Westlandse kunstenaars benaderd om voorstellen te doen voor kunstwerken. De Kunstcommissie Woerdblok heeft haar keuze gemaakt op basis van bepaalde criteria, waaronder kunstzinnigheid, originaliteit, budget en onderhoudskosten.
Uiteindelijk komen er in Woerdblok drie kunstwerken, waarvan de kikker er één is.