Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



---

Opening De Kraal als Brede School

7 mei 2009

Docenten en leerlingen van basisschool De Kraal betrekken 13 mei het nieuwe schoolgebouw in Oostpoort. Stadsdeelvoorzitter Martin Verbeet: "Het is een gebouw met veel mogelijkheden. Met deze school kunnen we het beste uit de talenten van de kinderen naar boven halen."

De Kraal wordt vanaf mei een zogenaamde Brede School, centrum voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De aanpak is geinspireerd op het gedachtegoed van Reggio Emilia. De Kraal werkt samen met Dynamo (peuterspeelzaal en naschoolse activiteiten), kinderopvang Humanitas (kinderdagverblijf en naschoolse opvang) en de stichting Pedagogiekontwikkeling.

Opgetogen

Directeur Anne-Mieke Bulters is opgetogen: "Door de hele school zijn atelierruimtes ingericht, zodat de kinderen hun creativiteit kunnen uitleven. In de grote hal is een mooie ruimte waar de kinderen dans en drama krijgen en waar voorstellingen kunnen worden gegeven." Ouders van leerlingen van de school maakten zich een paar maanden geleden zorgen over de drukke oversteek bij de Linnaeusstraat. Het stadsdeel heeft toegezegd dat er tot aan de zomervakantie klaar-overs worden ingezet zodat de kinderen veilig kunnen oversteken. Na de zomervakantie gaat de school dit zelf regelen. Zij willen daarvoor ouders inzetten.

Optocht met trommels

Op 13 mei lopen leerlingen met hun ouders en docenten van de Kraal in een feestelijke optocht met trommels van hun oude schoolgebouw naar het nieuwe gebouw. De muziek wordt verzorgd door een Surinaamse brassband. Ook stadsdeelvoorzitter Verbeet loopt met de stoet mee.

Voor meer info: www.kunstmagneetschooldekraal.nl