Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



---

Aftrap wijkgerichte naschoolse activiteiten en brede talentontwikkeling

7 mei 2009

Op 13 mei om 12.30 uur geeft portefeuillehouder Sharona Ceha de aftrap voor het programma voor wijkgerichte naschoolse activiteiten in het stadsdeel. Deze presentatie vindt plaats op het plein aan de Jouberstraat voorafgaand aan de buurtbijeenkomst Transvaal.

Binnen de wijken gaan basisscholen met de kinderopvang, de buurthuizen en andere organisaties voor vrije tijd samenwerken om te komen tot een breed en samenhangend naschools aanbod. Doel van de activiteiten is dat kinderen hun kansen vergroten en hun talenten ontwikkelen.

De brede talentontwikkeling betekent specifiek dat kinderen de mogelijkheid krijgen te ontdekken waar ze goed in zijn en zich hierin kunnen bekwamen. Het draagt bij aan het ontwikkelen van persoonlijke identiteit en doorzettingsvermogen. Activiteiten zijn gericht op zes verschillende talentgroepen.

De belangrijkste hierbij zijn Sport, Lijf & Gezondheid en Kunst & Cultuur. Om het activiteitenaanbod wijkgericht te realiseren heeft welzijnsstichting Dynamo op verzoek van het stadsdeel talentmakelaars aangetrokken. Deze talentmakelaars matchen de vragen voor activiteiten van scholen met de aanbieders van activiteiten in de buurt en zorgen dat er voor alle talentgroepen aanbod is.

Als er geen gepast aanbod is in de buurt proberen ze dat te realiseren. Zo zijn de makelaars bezig om een kinderpersbureau te ontwikkelen.

De start van de wijkgerichte activiteiten is na de zomervakantie. Dan zullen er in de Transvaalbuurt, de Oosterparkbuurt en in sommige delen van Watergraafsmeer verschillende naschoolse activiteiten worden aangeboden. Hiervoor kunnen kinderen zich via de scholen inschrijven. Hoe het er precies uit gaat zien zal in een speciale buurtkrant direct na de zomervakantie worden gepresenteerd.

Op 13 mei kunnen kinderen van basisscholen de Kaap en de Kraanvogel na de aftrap door Sharona Ceha van 13.00-14.30 uur op het plein aan de Jouberstraat alvast een workshop of een cursus volgen. Vanaf 15.00 uur kunnen alle kinderen van de Transvaalbuurt op het plein meedoen aan het feestelijke kinderprogramma waarin verschillende activiteiten georganiseerd zijn.

Reageer

Er is 1 reactie op dit item
Er is 1 reactie op dit item
vrijdag 8 mei 2009 | 08:28 | albert van woerden Goed dat de wijkgerichte activiteiten worden gestart, jammer dat het pas na de zomervakantie is.