Gemeente Enschede

Herdenking vuurwerkramp woensdag 13 mei

Op woensdag 13 mei aanstaande is het negen jaar geleden dat Enschede werd getroffen door de vuurwerkramp. De herdenking gebeurt op sobere wijze en vindt plaats rondom het monument `het verdwenen huis tussen hemel en aarde'.

Om 15.15 uur wordt er verzameld bij het monument `Het verdwenen huis tussen hemel en aarde' aan de Lasonderbleek en is er gelegenheid voor het leggen van bloemen. Om 15.25 uur worden de klokken geluid. Daarna draagt de heer B. Distel, voorzitter van de Stichting Herdenking Vuurwerkramp, het gedicht `Enschede huilt' voor, van Willem Wilmink. Tot slot houdt burgemeester Den Oudsten een toespraak. De muzikale begeleiding is in handen van gitarist de heer H. Klatter. Gedurende de herdenking is een aantal wegen geheel of gedeeltelijk afgesloten die grenzen aan de Lasonderbleek. Bewoners en ondernemers hebben hierover schriftelijk bericht gehad.
Vanaf 16.00 uur is er voor de aanwezigen gelegenheid om bij het Huis van Verhalen in Prismare (Roomweg 165c) nog even na te praten.

Omleiding buslijnen
Tijdens de herdenking van de Vuurwerkramp rijden de buslijnen 2-60-61-62 tijdelijk een aangepaste route. De bussen van Connexxion rijden van 15.00 tot 16.00 uur niet over de HOV-Noord (Lonnekerspoorlaan). Lijn 2 rijdt via de Deurningerstraat naar Enschede Centraal. De lijndiensten 60-61-62 rijden via de Oldenzaalsestraat en Molenstraat naar Enschede Centraal. Vanaf 16.00 uur wordt de normale dienstregeling weer hervat.

Geplaatst: 08 mei 2009.

8 mei 2009