Gemeente Rotterdam

Deze week gaan de commissies FIBS en JOC op pad en vergadert de commissie ESMV op het stadhuis. Lees verder voor informatie over de onderwerpen waarin de commissies zich verdiepen.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Woensdag 13 mei 2009, 9.30 uur
Tijdens deze externe oriëntatie verdiept de commissie haar kennis over stedelijke vernieuwing. Hiervoor bezoeken de commissieleden de deelgemeente Noord. Zij wandelen in groepen door de wijk het Oude Noorden langs voorbeelden van stedelijke vernieuwings-projecten en gaan in gesprek met bewoners. De wandelingen vinden plaats onder leiding van mensen die werken in de wijk en belichten drie perspectieven: economisch, persoonlijk (sociale stijging) en fysiek. Daarna voeren de commissieleden samen met deskundigen rondetafelgesprekken over de thema's participatie, sociale stijging en cohesie en sociale plannen. De externe oriëntatie begint om 9.30 uur.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur
Woensdag 13 mei 2009, 14.00 uur
De commissie houdt een externe oriëntatie over kwaliteitsmanagement en zelfsturing bij verzelfstandigde culturele instellingen zoals musea en theaters en het Centrum Beeldende Kunst/Internationale Beeldencollectie. Hoe gaat het met deze instellingen? Wat doen zij of willen zij gaan doen aan kwaliteitsmanagement? De commissie wil onder andere deze vragen onderzoeken. Directeuren van verschillende instellingen lichten de situatie binnen hun eigen organisatie toe. Afsluitend gaan de commissieleden met directeuren en experts in discussie. De commissie zal de verkregen informatie gebruiken om aandachtspunten te formuleren voor dit jaar en komend jaar, maar ook om over te dragen aan de nieuwe gemeenteraad in 2010. (De presentaties vinden plaats in besloten kring. Pers is van harte uitgenodigd om bij de discussie vanaf 15.45 uur in het Nationale Onderwijsmuseum aan de Nieuwemarkt 1a in Rotterdam aanwezig te zijn. Meer informatie bij Meike van der Poel, griffie Rotterdam, tel. 010-417 21 13).

Commissie Economie, Sociale zaken, Haven, Milieu en Vervoer Donderdag 14 mei 2009, 9.40 uur De commissievergadering start met de bespreking van het raadsvoorstel over de parkeergarage Stadtswerf Delfshaven. Vervolgens komen de beëindiging van maatwerktrajecten voor voormalige ID'ers en het voorontwerp Aanwijzingsbesluit Rotterdam Airport aan de orde. Tot slot bespreekt de commissie het voorstel tot gemeentegarantie voor een geldlening aan de Stichting Kunstzinnige Accommodaties Rotterdam (SKAR) voor de aankoop en de exploitatie van het Chefaro-pand in het Vierhavengebied.

Bron: Griffie, 08-05-2009