Gemeente Zoetermeer

Gemeente Zoetermeer en Randstad Uitzendbureau samen actief als personeelsleverancier

Op woensdag 13 mei reikt Dominique Topper, regiodirecteur van Randstad, de 33ste editie van de Randstad Werkpocket uit aan de Zoetermeerse wethouder Edo Haan. De werkpocket is een handzaam naslagwerk met nuttige informatie over werk voor bedrijven, instellingen, werkenden en werkzoekenden. De uitreiking bekrachtigt de goede samenwerking tussen de gemeente, het Zoetermeerse bedrijfsleven en Randstad Uitzendbureau. De afgelopen jaren zorgde deze succesvolle samenwerking ervoor dat veel mensen (vanuit een uitkeringssituatie) een baan kregen. De uitreiking van de Randstad Werkpocket is om 11.30 uur in het âWerkgeversservicepunt Zoetermeerâ, Westwaarts 11 te Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer voert al jaren een actief beleid om instroom in de bijstand te verminderen en uitstroom te bevorderen. Hierin staat de gemeente gelukkig niet alleen.
Onder de noemer van de Sociaal Economische Agenda werken de gemeente Zoetermeer, het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en toeleidende organisaties samen om het ondernemersklimaat te verbeteren, de werkgelegenheid te vergroten en het aantal uitkeringsgerechtigden te verminderen.

Om de Zoetermeerse ondernemers effectief te ondersteunen beschikt Zoetermeer sinds 3 april 2009 over een Werkgeversservicepunt dat wordt ondersteund door Zoetermeerse ondernemers.
Het Werkgeversservicepunt bestaat uit een team van acht werkadviseurs die werkgevers op een proactieve wijze adviseren over personeel en scholing. Via de site www.wgsp-zoetermeer.nl kunnen werkgevers informatie vinden over scholing, bemiddeling, regelingen, subsidies. Op deze site kunnen werkgevers ook hun vacatures melden. Binnen 72 uur ontvangt de werkgever een aantal passende kandidaten. De Randstad Werkpocket behoort tot de uitrusting van de werkadviseurs van het Werkgeversservicepunt.

De werkpocket volgt de loopbaanontwikkeling: van studeren, solliciteren, een (flexibele) baan en carrièreplanning tot aan het genieten van de oude dag. Ook onderwerpen als het wettelijk verplicht aantal vakantiedagen, verzekeren, werken in het buitenland en zeer actuele informatie m.b.t. kostenbeheersing in tijden van crisis komen ruim aan bod. Sinds 1976 zijn twee miljoen exemplaren van de Randstad Werkpocket verspreid.