Stadsdeel Amsterdam Centrum


Opening speelboten Westerdokseiland

8 mei 2009

Op woensdag 13 mei worden de speelboten in het Westerdok geopend door dagelijks bestuurder Wil Codrington en de 6-jarige Lotte van Munster. De openbare speelvoorziening op het water is uniek in Amsterdam. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Locatie: Westerdok (ter hoogte van de Leliendaalstraat) Tijdstip: 13.30 uur

Programma

* 13.30 uur: Opening door dagelijks bestuurder Wil Codrington
* 13.45 uur: Onthulling van de namen en de doop door de 6-jarige Lotte van Munster

* Aansluitend tot 16 uur: feestelijkheden voor alle kinderen uit de buurt, met een springkussen, suikerspinnen en schmink
* 16 uur: Einde

Achtergrond speelboten
De speelboten liggen tussen de woonboten in het Westerdok bij het Westerdokseiland. In dit dichtbevolkte deel van de stad kunnen kinderen toch veilig spelen. Bij café-restaurant Open komt er een speelkooi op het land voor kinderen van 12+. De kleintjes kunnen spelen in de cours en bij het kinderdagverblijf in de VOC Cour. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar zijn er nu speelboten in het Westerdok. Het gaat om drie dekschuiten: twee met speeltoestellen voor de kinderen en één met tafels en banken voor ouders en buurtbewoners.

Prijsvraag
Alle woonboten in het Westerdok hebben een naam en daarom vond de gemeente dat ook de drie speelboten een naam moesten krijgen. In december 2008 hebben projectbureau Zuidelijke IJoever en stadsdeel Centrum een prijsvraag uitgeschreven: bedenk drie originele, bij elkaar passende namen voor de drie dekschuiten. De inzendingen zijn in maart beoordeeld door de kinderjury, bestaande uit kinderen van het Westerdokseiland. Winnares van de prijsvraag is de 6-jarige Lotte van Munster, van woonschip Aaltje uit het Westerdok. Zij mag op 13 mei de namen onthullen en de boten dopen, samen met dagelijks bestuurder Wil Codrington van stadsdeel Centrum.

Dagelijks bestuurder Wil Codrington: "Binnen en buiten spelen in de binnenstad is een belangrijk aandachtspunt. Motto van stadsdeel Centrum is 'Ruimte voor kinderen'. Het Westerdokseiland heeft de hoogste woningdichtheid van Amsterdam, er is te weinig ruimte op het land voor alle gewenste speelvoorzieningen. Daarom is een deel op het water gepland; samen regelen we dat meer kinderen veilig kunnen spelen".

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mw. Denise Juthan van het stadsdeel, telefoon (020) 552 4478 of
Projectbureau Zuidelijke IJoever, mw. Ingrid van Leeningen, telefoon (020) 552 9712