Gallery Delaive op Art Amsterdam: stand 105 AMSTERDAM RAI

11/05/2009 09:00

Gallery Delaive

Gallery Delaive op Art Amsterdam: Stand 105

AMSTERDAM RAI 13-17 mei 2009

Made in Japan: Ayako Rokkaku, Takashi Murakami,

Yoshiaki Ishikawa ('Marty')

Dit jaar wordt in Nederland stil gestaan bij het feit dat 400 jaar geleden de eerste handelsbetrekkingen tussen Nederland en Japan zijn ontstaan.

Gallery Delaive toont dit jaar op de Art Amsterdam het werk van drie Japanse kunstenaars.

"...Ik wil zo lang mogelijk blijven schilderen..."

De kunstenares Ayako Rokkaku (1982) sprak deze woorden uit in een interview tijdens haar deelname aan de Geisai 9 in 2006. Kaikai Kiki, het bedrijf van de wereldberoemde Japanse kunstenaar Takashi Murakami organiseert deze beurs met als doel het steunen, motiveren en bekritiseren van het werk van beginnende jonge Japanse kunstenaars.

Rokkaku heeft in 2003 de Scout Prijs op Geisai 4 gewonnen en in 2006 bij Geisai 9 de prestigieuze Akio Goto Prijs. Geisai nodigt voorname personen uit

de internationale kunstwereld uit om deel uit te maken van hun jurypanel.

Fran(cc)ois-Henri Pinault, eigenaar van onder andere Christies en PPR en de architect Tadao Ando maakten deel uit van het jurypanel van Geisai 9. Kunstenaars Yoshimoto Nara en David Ellis viel deze eer de voorgaande jaren

ten deel.

Ayako's werk trok de aandacht van jonge kunstliefhebbers, alsmede een van de juryleden, de galeriehouder Emmanuel Perrotin, die werk van haar aanschafte.

Sinds Ayako Rokkaku's deelname aan de Geisai 9 en na haar overweldigende succes op de TEFAF 2009 en de Art Fair Tokyo 2009 (45.000 bezoekers) is Ayako Rokkaku wederom te zien op de Art Fair Amsterdam.

De kracht van haar directe schildertechniek komt optimaal tot uiting in haar

'live paintings' die zij ter plekke maakt op kunstbeurzen zodat de bezoeker deel kan uitmaken van haar wereld.

Vanaf 13 mei kan de bezoeker getuige zijn van Rokkaku die aan de buitenmuur van de stand van Gallery Delaive een doek van 3 bij 7 meter zal schilderen op de voor haar zo typerende wijze; met blote handen brengt ze de acrylverf direct aan op de ondergrond van doek of karton.

Na een expositie afgelopen maand in de Kaikai Kiki Gallery in Tokyo zal op de Art Amsterdam bij Gallery Delaive Takashi Murakami's (1962) hyperrealistische sculptuur 'Inochi' te zien zijn. Een levensgrote Inochi was afgelopen maanden te zien in het Guggenheim Bilbao (tot 31 mei 2009), het Brooklyn Museum in New York en het Museum für Moderne Kunst in Frankfurt, als onderdeel van een retrospectief van het werk van Murakami.

Er bestaan vijf verschillende en gekleurde uitvoeringen van deze sculptuur in een gelimiteerde oplage van 200. Gallery Delaive heeft de primeur in Europa.

Yoshiaki Ishikawa ('Marty', 1973) is een jonge Japanse fotograaf met een bewerkelijke fototechniek. Zijn foto's zijn een weergave van zoals hij zelf verklaart 'zijn eigen wereld.'

Met zijn digitale camera maakt hij eerst een foto in de natuur en dan schildert hij deze. Vervolgens verwerkt hij deze verschillende beelden in de computer tot een nieuw geheel.





http://www.delaive.com/index.php?page=pers