Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Aftrap van grootste bandenspanningactie ooit woensdag 13 mei:

Gasmaskerbrigade klaart lucht op A2 met stikstof

Een kleurrijke brigade van gasmaskerdames wijst de automobilist woensdag 13 mei vanaf 11:15 uur op tankstation 'De Lucht' (A2 bij Zaltbommel) op het belang van de juiste bandenspanning voor de luchtkwaliteit in ons land. Meer dan de helft van de auto's in Nederland rijdt nog rond met een verkeerde bandenspanning, terwijl deze spanning vanaf mei vast onderdeel wordt van de APK-keuring. Iedere auto op verkeerde bandenspanning zorgt voor bijna 7 gram CO2 uitstoot extra. Het euvel vormt in Europa jaarlijks een kostenpost van 10,6 miljard euro.

De brigade controleert de bandenspanning van passerende automobilisten en vult deze -waar nodig- met stikstof. Dit is een prettige bijkomstigheid voor de consument, omdat de KLPD stevig op goede voertuigbanden controleert. De actie was oorspronkelijk gepland op 1 mei, maar werd vanwege de gebeurtenissen op Koninginnedag verplaatst.

De actie is georganiseerd door Profile Tyrecenter, hyperspecialist in banden en velgen, compleet in auto-onderhoud. Het initiatief vormt de aftrap van de grootste bandenspanningactie ooit, waarbij de bandenspecialist één miljoen Banden-Check-Cheques van E12,50 per stuk uitdeelt. Onder de vlag 'HELP MEE DE LUCHT TE KLAREN!' wijst zij op de voordelen voor het milieu. De verspreiding geschiedt onder andere via overheids-instanties, Center Parcs, de ANWB VakantieTas en Hampshire Hotels. Een cheque geeft de gelukkige ontvanger het recht om gratis zijn banden te laten controleren bij één van de Profile Tyrecenter vestigingen in Nederland.

Europese norm

De actie is hiermee ook een oproep aan autorijdend Nederland. Onlangs werd bekendgemaakt dat Nederland de gestelde EU-norm voor uitstootgassen in 2020 haalt, terwijl het eerdere streven 2015 was. De Nederlandse automobilist kan een steentje bijdragen aan een versnelde verbetering van de luchtkwaliteit door minimaal één keer per maand de banden te controleren. Uit de overheidscampagnes 'Het Nieuwe Rijden' en 'De Nieuwe Band' blijkt dat slechts 36% van de autobezitters de band periodiek onderwerpt aan een controle. Profile Tyrecenter is partner van beide campagnes.

Luc van Bussel, Algemeen Directeur van Profile Tyrecenter Nederland BV, legt uit: "Automobilisten beseffen steeds meer dat een goede bandenspanning een voorwaarde is om zuinig te rijden. Toch neemt niet iedereen maandelijks de benodigde actie dit daadwerkelijk te controleren. Met de cheque hopen we nog meer automobilisten te overtuigen van de meerwaarde van de juiste bandenspanning."

Profile Tyrecenter vult de banden met stikstof. Dit is een beproefde methode om de spanning in de banden voor lange tijd te waarborgen en slijtage te voorkomen. Steeds meer bedrijven zien de voordelen van stikstof in, zoals tankstation 'De Lucht' aan de A2. Dit is het enige rijkswegstation van Nederland, dat de faciliteit biedt om banden met stikstof te vullen.

Profile Tyrecenter

Profile Tyrecenter bestaat in 2009 20 jaar. De 203 aangesloten bedrijven in Nederland, België en Roemenië zijn specialisten op het gebied van banden en velgen. Het zijn allemaal zelfstandige ondernemers die merkonafhankelijk zijn. Ook bieden zij compleet allround auto-onderhoud (inclusief APK). Profile Tyrecenter richt zich op zowel de particuliere als de zakelijke markt en wordt gedreven door de liefde voor het vak en de passie tot in ieder detail.

EINDE BERICHT



Ingezonden persbericht