CSO opent hoofdkantoor in Bunnik met spektakelstuk van ArtOloco

11/05/2009 14:08

CSO Adviesbureau voor Milieu, Ruimte en Water

Op woensdag 13 mei neemt CSO Adviesbureau voor Milieu, Ruimte en Water haar nieuwe hoofdkantoor aan de Regulierenring 6 in Bunnik feestelijk in gebruik. Hoogtepunt van de feestelijkheden in en rond het gebouw is een speciaal voor de gelegenheid geproduceerd stuk van theatergroep ArtOloco. Deze groep is gespecialiseerd in locatietheater en gebruikt het gebouw als decor en podium voor een bijzonder spektakelstuk.

Het openingsfeest begint om 15.00 uur. Aanvangstijd van de voorstelling van ArtOloco is 16.00 uur. Deze duurt ongeveer 20 minuten.

Na de voorstelling verzorgt prof. dr. J. A. van der Schee, bijzonder hoogleraar onderwijsgeografie aan de VU te Amsterdam, een lezing in de hal van het nieuwe gebouw.

CSO Adviesbureau is opgericht in 1982 en is ontstaan aan de toenmalige vakgroep fysische geografie van de Universiteit Utrecht. In de loop van de jaren is CSO uitgegroeid tot een breed georiënteerd milieuadviesbureau met 110 hoogopgeleide medewerkers en vestigingen in Bunnik, Maastricht en Leeuwarden. Aan de leiding staan Nelleke Kleijn en Marijn Rang. Onderwerpen waarmee CSO zich bezighoudt zijn onder andere (water)bodemonderzoek en advisering, beleidsontwikkeling en -advies, rivierkunde (hoogwaterproblematiek), ruimtelijke plannen, locatieontwikkeling, management van de ondergrond, natuurinventarisaties, bedrijfsadvisering, vergunningen en juridische advisering.

De geografische wortels van CSO zijn nog altijd bepalend voor de wijze waarop CSO milieuvraagstukken benaderd. Dit gegeven heeft CSO gehanteerd voor de ontwikkeling van een compleet nieuwe huisstijl, die tegelijk met de opening wordt gepresenteerd. "CSO: in touch with the elements of nature" is dan ook het thema van het spektakelstuk van ArtOloco en de lezing van professor van der Schee.

De opening van het nieuwe hoofdkantoor is een mijlpaal in het bestaan van het bedrijf. Gekozen is voor een bestaand pand, dat is aangepast aan het karakter van CSO. De inrichting is geïnspireerd op natuurlijke elementen en er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen en technieken. Zo is het gebouw voorzien van een zeer geavanceerd energiearm systeem voor koeling en verwarming en van energiezuinige hoogfrequente PL-verlichting en LED-verlichting.

Het kantoor in Bunnik is tevens hoofdvestiging van de holding Karnel Environmental Services. Onder deze holding valt naast CSO ook milieukundig en geotechnisch veldwerkbedrijf Sialtech met vestigingen in Houten, Assen en Maastricht.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.cso.nl