Nederlandse Politiebond


Npb-themadag employability en arbocatalogus

Op woensdag 13 mei vindt op het NPB-hoofdkantoor in Woerden vanaf 9.30 uur een boeiende themadag over employability en de arbocatalogus voor de politiesector plaats.

In de ochtend zal de heer P.J. Aalbersberg, de korpschef van Ijsselland, een presentatie houden over de werkgeversvisie over employability.
Daarna zal mevrouw H. Boerboom een presentatie houden over employability in de praktijk in de politiesector.

Vervolgens wordt in drie groepsrollen gedebateerd aan de hand van stellingen: vanuit de rol van medezeggenschap, vanuit de werknemersvisie en vanuit de werkgeversvisie. De stellingen zijn:


1. Employability is een modewoord. Het is, gelet op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, juist van belang om werknemers lifetime jobs te bieden;


2. Werkgevers hebben de laatste jaren het belang van de werknemers om te veranderen verkeerd ingeschat, ze betalen nu de rekening.


3.(Politie)vakbonden zijn medeschuldig aan de starheid op de arbeidsmarkt. Ze houden te veel vast aan de werkzekerheid van werknemers.

In de middag komt de nieuwe Arbocatalogus aan bod. Aanvang: 13.30 uur. Om te beginnen worden de prioriteiten gepeild op het gebied van Arbobeleid. Vervolgens zullen Ton Völker en Pieter Ranselaar presentaties houden, waarna in discussie de rol van de ondernemingsraad aan de orde komt.

Er zijn nog enkele plaatsen open, dus u bent van harte welkom!

Gepubliceerd op 12 mei 2009 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2009.