Gemeente Zoetermeer

Leerlingen strijden tijdens schoolsporttoernooien

Evenals voorgaande jaren organiseert de gemeente Zoetermeer een schoolvoetbaltoernooi voor alle Zoetermeerse basisscholen. Deze keer in samenwerking met FC Zoetermeer. Het toernooi heeft een recordaantal inschrijvingen van 135 teams. Op woensdag 13 mei spelen de mixed teams van de basisscholen groepen 5/6 tegen elkaar en op woensdag 20 mei de jongens en meisjes van groepen 7/8. De spannende competitie vindt plaats bij FC Zoetermeer, naast het sportcomplex van Dekker aan de Scheglaan in Rokkeveen. De wedstrijden worden gefloten door scheidsrechters van FC Zoetermeer. Vanaf 13.30 uur is iedereen welkom om de teams aan te moedigen.

Korfbal
Ook vindt binnenkort het korfbaltoernooi plaats op zaterdag 16 mei bij SV Phoenix aan het Van Doornenplantsoen. Veel teams hebben zich aangemeld en hebben inmiddels een training gehad van de korfbalvereniging. De poulewedstrijden vinden plaats tussen 09.00 en 14.45 uur. Na de poulewedstrijden spelen de winnaars van de groepen 7/8 en groepen 5/6 finalewedstrijden.

De gemeente organiseert deze schoolsporttoernooien in het kader van sportstimulering en is onderdeel van het Buurt, Onderwijs en Sport (BOS) project.