Meer dan 1 miljard euro te besparen

12/05/2009 16:43

Trimedia

Opzienbarend onderzoek Maurice de Hond naar energiemarkt voor consumenten

ROTTERDAM 12 mei 2009 - In opdracht van de Nederlandse Energie Maatschappij heeft opiniepeiler Maurice de Hond een onderzoek naar de liberalisering in de energiemarkt uitgevoerd. Uit het representatieve onderzoek van De Hond (www.peil.nl) onder 2.500 huishoudens blijkt dat het overgrote deel van de Nederlandse consument geld kan besparen door over te stappen naar een goedkopere energieleverancier dan wel product. De titel van het rapport luidt dan ook '94% betaalt te veel', hetgeen ook de kernboodschap wordt van de nieuwe commercials van de Nederlandse Energie Maatschappij.

"Met een gemiddelde energierekening van EUR 1.800,- betaalt het grootste deel van de onderzochte huishoudens tussen 10 en 15 procent te veel," aldus De Hond. In zijn rapport becijfert hij dat de Nederlandse consument daardoor per jaar cumulatief méér dan één miljard Euro kan besparen. "'Energie is energie," legt een bevlogen De Hond uit, "als je overstapt van energieleverancier blijft het product (gas en elektra) exact hetzelfde. Het loont dus absoluut om over te stappen en dat blijkt uit onderzoek. Je bent dief van je eigen portemonnee als je niets doet."

Pieter Schoen, algemeen directeur van de Nederlandse Energie Maatschappij, is verheugd met de uitkomsten van het onderzoek. "De missie van onze onderneming is het openbreken van de markt. De uitkomst van het onderzoek van Maurice de Hond maakt duidelijk waarom dat zo belangrijk is."

Bijna 80% van de Nederlanders blijkt, ook na de liberalisering van de energiemarkt, bij de bestaande energieleverancier gebleven te zijn. Slechts 19% is sinds 2001 overgestapt naar een nieuwkomer in de markt.

Het onderzoek wordt op 13 mei gepubliceerd op de website van de Nederlandse Energie Maatschappij www.nederlandenergie.nl





http://www.nederlandenergie.nl