Deelgemeente Charlois Rotterdam

Breng je stem uit voor de Jongeren Cultuurprijs Charlois 2009!

In 2009 staat de Cultuurprijs Charlois in het teken van Europese Jongerenhoofdstad 2009. Je kunt NU stemmen op de vijf genomineerde projecten!

Dansvoorstelling in Theater Zuidplein (Foto R. Keus) De Charloise cultuurprijs werd in 2006 voor het eerst uitgereikt en was in voorgaande jaren voornamelijk gericht op volwassenen. Omdat Rotterdam in 2009 Europese Jongerenhoofdstad is, staat de prijs dit jaar in het teken van jongeren.

Groepjes jongeren tussen 12 en 18 jaar die in Charlois wonen of naar school gaan konden tot 6 mei een plan indienen dat te maken heeft met kunst en cultuur en dat uitgevoerd kan worden in de deelgemeente Charlois.

Zij bedachten projecten variërend van een muziekfestival voor buurtbewoners tot een schilderworkshop in een school. Zon project moet wel binnen een half jaar uit te voeren zijn en is het liefst een goede samenwerking is met kunstenaars en wijkbewoners.

Stem voor de Publieksprijs

Er zijn twee prijzen van 2.000 euro: een publieksprijs die door jou wordt gekozen en een juryprijs die door een jury wordt gekozen.

Van de ingezonden ideeën heeft een jury de vijf meest veelbelovende projecten uitgekozen. Deze staan hieronder vermeld.

Stemmen voor de publieksprijs kunnen tot 25 mei op verschillende manieren worden uitgebracht.. Het project dat de meeste stemmen krijgt, is winnaar van de publieksprijs.

Zorg dus dat je voor 25 mei je stem uitbrengt op het project dat volgens jou de Cultuurprijs Charlois 2009 verdient!

Dagelijks bestuurder Lionel Martijn reikt op 28 mei om 15.00 uur de prijzen uit bij Stichting B.A.D aan Talingstraat 5.

De vijf genomineerde projecten zijn:

Karten op straat in Charlois

Een kartbaan in Charlois? Deze jongeren willen een kartwedstrijd organiseren waarmee ze de straten omtoveren tot een écht kartcircuit.

Graffiti wall

Samen met een professionele graffiti-tagger willen deze jongeren een mega graffiti wall maken met een speciaal thema.

Skate@charlois

De meest coole skateramp (halfpipe) ooit maken in Charlois, die beschilderd wordt door buurtbewoners en kinderen.

4Fashion

Kleding ontwerpen samen met een echte ontwerper. Dat is wat deze jongeren willen! Wanneer de kleding ontworpen is, zullen de jongeren de kleding verkopen en een modeshow geven.

Dans, muziek en dichten

Een lied/gedicht schrijven over Charlois of over de samenleving in Rotterdam. Dans, muziek en dichten zullen deze jongeren combineren tot één thema.

@Charlois

@Charlois is een initiatief van Deelgemeente Charlois in het kader van het Jongerenjaar 2009 en wordt gesubsidieerd door Your World en deelgemeente Charlois.

Stemmen kan op verschillende manieren:


- Bel: 010 410 74 11 en geef de naam van het project van je keuze door


- Per email cultuurprijs@charlois.rotterdam.nl. Mail ons de naam van het project van je keuze


- Via de website www.atcharlois.nl, cultuurprijs