Gemeente Duiven


Gemeente Duiven zoekt leden Burgerpanel


----------
Komende week ontvangen zo'n 3000 inwoners van Duiven een brief van burgemeester Zomerdijk. Daarin worden ze uitgenodigd om deel te nemen aan het Burgerpanel.

Met hulp van het Burgerpanel kan de gemeente in een vroeg stadium uw mening peilen en kennis vergaren. Deze inzichten zijn van groot belang om problemen gerichter aan te pakken of beleid beter vorm te geven.

Inwoners die zich aanmelden voor het Burgerpanel krijgen enkele malen per jaar een vragenlijst. Dit gebeurt digitaal. Allerlei zaken kunnen in die vragenlijst aan de orde komen: leefbaarheid, veiligheid, evaluatie van de communicatie-instrumenten of de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening.

De gemeente heeft een willekeurige selectie gemaakt uit het inwonersbestand. In totaal worden 3000 mensen aangeschreven. Om het Burgerpanel goed te laten functioneren heeft de gemeente zo'n 600 mensen nodig die mee doen.

Onderzoeksbureau Trendview voert de onderzoeken uit en beheert de gegevens van de leden van het Burgerpanel. De resultaten van elk onderzoek worden in de gemeentepagina Informeel gepubliceerd. De persoonlijke gegevens zijn uiteraard anoniem en worden uitsluitend voor onderzoeksdoeleinden gebruikt.