Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 20

Nieuwe bouwplannen
Aanvragen om lichte bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Paardenkamp 35: twee dakkapellen;

- Weegbreemeen 19: tuinhuisje;

- Marnixstraat 1: uitbreiden woning met erker;
- Mastmeen 12: uitbreiden woning;

- Schippersmeen 53: zadeldak op bestaande berging;
- Plataanlaan 6: overkapping;

- Hanekamp 7: vernieuwen berging;

- Beekweg 10: terrasoverkapping.

Aanvragen om reguliere bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Bernhardlaan 2: uitbreiden woning;

- Wouterskampen 90: uitbreiden woning;

- Boerhaavelaan 22: tandartsenpraktijk;

- Thorbeckelaan 11: dakopbouw en gedeeltelijk vernieuwen gevels opstallen.

Aanvragen om sloopvergunning zijn ingekomen voor:
- Thorbeckelaan 11: gedeeltelijk slopen dak en metselwerk t.b.v. dakopbouw.
Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.
Bouwplan Kleine Marktstraat 12
Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag ontvangen van R. Cuntz om op grond van de monumentenverordening 1995 vergunning te verlenen voor het plaatsen van een dakkapel met deur naar balkon op het perceel Kleine Marktstraat 12 in Harderwijk (gemeentelijk monument). Het bouwplan ligt tot en met 28 mei 2009 ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het bouwplan schriftelijk haar/zijn bedenkingen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Informatie: tel. 411 250/411 396.

Verleende vergunningen
Lichte bouwvergunningen zijn verleend voor:

- Dorpshuisweg 1: 2 dakkapellen;

- Duivenkamp 20: veranda;

- Martinus Nijhoffstraat 43: pergola voorzijde (legalisatieverzoek);
- Van Looystraat 26: terrasoverkapping;

- Simon Vestdijkstraat 12: dakkapel (legalisatieverzoek);
- Deventerweg 71: uitbreiden woning;

- Renate Rubinsteinlaan 9: overkapping;

- Kranenburglaan 28: vernieuwen berging voorzien van platdak;
- Simon Vestdijkstraat 2: overkapping, pergola, vijver en wijzigen gevel (legalisatieverzoek).

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.
Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.
Met vrijstelling van artikel 19 lid 3 van de Wet op de ruimtelijke ordening is bouwvergunning verleend voor:

- Rietgorsmeen 75: uitbreiden woning t.b.v. kantoor.

(Bouw)plannen via ontheffing
Met ontheffing artikel 3.23 van de Wet op de ruimtelijk ordening is bouwvergunning verleend voor:

- Thorbeckelaan 15: vergroten woning;

- Rietgorsmeen 123: vlaggenmast tbv weerstation. Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Let op, u kunt alleen een bezwaarschrift indienen als u ook een zienswijzen indiende tegen de ontwerpbeschikking. De bezwaartermijn bedraagt 6 weken. Deze termijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten. Bezwaar indienen is ook mogelijk in het uitzonderlijke geval dat u niet kan worden verweten, dat u niet in staat was om zienswijzen in te dienen.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel 411 250.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art 3.6 Wro ontheffing van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen:
Ter inzage van 14 mei 2009 t/m 28 mei 2009

- Nobelstraat 8: bedrijfspand;

- Parkweg 4: hekwerk;

- Con. Huygenslaan 8: uitbreiden woning, plaatsen berging en schutting;

- Wouter van Damstraat 2: uitbreiden woning;
- J.P. Heyelaan 6: vergroten woning.

De stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel. Belanghebbenden kunnen binnen de inzage termijn schriftelijk of mondeling hun zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, kunt u een afspraak maken via tel 411 352. Informatie afd. Bouwzaken, tel 411 250.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van 3.23 Wro ontheffing van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen:

Ter inzage van 14 mei 2009 t/m 25 juni 2009

- Pascalstraat 2b: reclame-uiting.

De aanvragen en ontwerp-besluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden tegen het voornemen om ontheffing te verlenen schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via tel. 411 352. Degenen die van deze mogelijkheid geen gebruik maken kunnen, nadat het besluit is genomen, geen verder bezwaar of beroep meer indienen. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Milieumelding
Burgemeester en wethouders hebben een milieumelding inhoudende algemene regels voor inrichtingen Wet milieubeheer (het Activiteitenbesluit) ontvangen van Stadhuis Harderwijk, Havendam 56 voor het plaatsen van een noodaggregaat. Voor het stadhuis gelden landelijke milieuvoorschriften, een milieuvergunning is niet nodig. Zienswijze indienen is niet mogelijk.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411 401.

Burgemeester en wethouders hebben kapvergunning verleend voor:
- Korhoenlaan 1 â 49: 1 berk.

Deze besluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tot en met zes weken na datum van bekendmaking aan de aanvrager, te weten tot en met 25 juni 2009 kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.
Informatie: afd. Beheer openbare ruimte, tel. 411 333.

Er zijn aanvragen voor kapvergunning ingekomen voor: Datum van inkomen adres aantal bomen
29-04-2009 Zeggemeen 7 1 boom
J.P Heijelaan 1A 1 boom
07-05-2009 Trompetdreef 24 2 bomen
11-05-2009 Korhoenlaan 1 â 97 1 boom
12-05-2009 Elsweg 3 8 sparren

Informatie: afd. Beheer Openbare Ruimte, tel. 411 333.


1e wijzigingsverordening Legesverordening 2009 Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat, gelet op artikel 139 van de Gemeentewet, de 1e wijziging van de âLegesverordening 2009â is vastgesteld. Het opnemen van een tarief van ⬠995,00 voor het voltrekken van (thema) huwelijken in âDe Essenburghâ op vrijdag van 17.00 uur tot 24.00 uur. Het besluit van de wijzigingsverordening is door de gemeenteraad genomen in haar vergadering van 26 maart 2009. Deze verordening treedt in werking met ingang van de eerste dag na die van de bekendmaking. De datum van de heffing is 1 mei 2009. De verordening ligt kosteloos ter inzage gedurende de openingstijden van de Stadswinkel. Ook is de verordening te raadplegen via internet op www.harderwijk.nl/. Tegen betaling is de verordening ook verkrijgbaar.

Formaliseren van een viertal algemene gehandicaptenparkeerplaats aan de Operadreef.
Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten met het nemen van een verkeersbesluit vier reeds ingerichte algemene gehandicaptenparkeerplaatsen aan de Operadreef te formaliseren.

Het besluit van Burgemeester en Wethouders ligt tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het Stadhuis. Tot en met zes weken na datum van publicatie kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.
Voor nadere inlichtingen kunt u telefonisch contact opnemen met telefoonnummer (0341) 411 461.

Aanleg van een algemene gehandicaptenparkeerplaats aan de Eendenkamp. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten een algemene gehandicaptenparkeerplaats aan te leggen aan de Eendenkamp. Dit zal gebeuren links naast de ingang van het appartementencomplex âPoort van Walsteinâ.

Het besluit van Burgemeester en Wethouders ligt tijdens kantooruren ter inzage in de stadswinkel van het Stadhuis. Tot en met zes weken na datum van publicatie kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.

Voor nadere inlichtingen kunt u telefonisch contact opnemen met telefoonnummer (0341) 411 461.

Gedeelte fietspad Deventerweg in 2 richtingen
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het fietspad langs de Deventerweg tussen de Boerhaavelaan en het Sypelpad, geschikt te maken voor fietsverkeer in twee richtingen. Naar verwachting zal op 9 mei de ontbrekende slagboom worden geplaatst, zodat er geen verkeersonveilige situaties meer kunnen ontstaan.

Het verkeersbesluit ligt tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het Stadhuis.Tot zes weken na publicatie kunnen belanghebbenden hun bezwaren ten aanzien van dit besluit schriftelijk naar voren brengen. Inlichtingen: 411 155.

Herinrichting Kerkstraat (binnenstad Harderwijk) Vanaf 19 mei a.s. zal de Kerkstraat flink op de schop gaan. Dan zal de starten met âde rioolvervanging en herinrichting van de Kerkstraatâ.

De eerste activiteiten bestaan uit het vervangen van het huidige riool door een nieuwe. Wanneer dit onderdeel gereed is, zal de aannemer beginnen met het aanbrengen van de bestrating.
De gebakken klinkers uit de rijweg komen terug in de parkeervakken. In de rijweg en het trottoir komen nieuwe stenen. Dit zijn rechthoekige natuurstenen afkomstig uit China en zullen de Kerkstraat samen met de hardstenen trottoirbanden een totaal andere sfeer geven. Voor een optimaal resultaat is het wel een vereiste dat de stenen in de rijweg gevoegd worden met speciale mortel en dat deze voeg maximaal 3 weken de tijd krijgt om goed uit te harden. Daarom zal de totale uitvoeringsduur van dit werk langer duren dan gemiddeld. De verwachting is dat de Kerkstraat in medio juli 2009 open zal zijn voor verkeer.

Tijdens de uitvoering is er elke maandagmorgen van 8.00 tot 8.30 uur een inloopspreekuur om de bewoners en winkeliers in de omgeving de gelegenheid te geven om eventuele problemen, opmerkingen of andere zaken met de uitvoerder van het werk te bespreken.

Ten tijde van de afsluiting van de Kerkstraat bestaat er voor de winkeliers altijd de mogelijkheid om elke morgen tussen 7.00 uur en 11.00 uur de winkels te bevoorraden via de Luttekepoortstraat en de Wolleweverstraat.

De totale werkzaamheden van de herinrichting van de Kerkstraat zullen zoân 9 weken in beslag nemen en ongeveer medio juli 2009 gereed zijn.

Informatie: tel. 0341 411 326 of e-mail:
werkinuitvoering@harderwijk.nl


____________________